Zprávy

Zpět na článek

ANKETA: Uplynulo 22 let od listopadové revoluce. Cítíte se jako poražený, nebo jako vítěz?

8 komentářů

netan
V tom období jsem potřeboval vědět víc o kapitalistickém světě. Dnes vím, že je krutý, krutější než socializmus. Nechci omlouvat hrůzu inscenovaných procesů, slídění eštébáků, paranoju komunistů. Sams myšlenka socializmu je ale humánní, její realizace byla v čase drtivé ekonomické převahy západu a totální absence praxe občanské společnosti v Sovětském svazu nemožná.Za socializmu byly spáchány politicky motivované zločiny a sečteny oběti. Kapitalizmus je páchá v hrůzném měřítku od svého počátku a počet obětí je nesčetný. Dnes je vidím ve vulgarizaci a nemravnosti společnosti, masové manipulaci veřejného mínění, morální genocídě mládeže, jíž se podkladá pseudokultura a nevkus,v kořistnických válkách na Středním východě, v prohlubující se chudobě za nepředstavitelného růstu bohatství parazitů, vymírání africké populace, otrocké práci dětí...
V celém světě stoupá nespokojenost lidí; místy je atmosféra výbušná a stačí málo...Jste si jisti, že je myšlenka socializmu navždy pochována?
frolec
pane Hrebejk, no vy jste skvely ! You are free to feel as we tell you
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
muhlhaus
Proč by jinak kladli tak stupidní, nesmyslnou otázku? Navíc takovým typům jako je Hájek (opět "nezklamal") nebo Kožený?
urvanej
Kde Vás můžu potkat s nějakým transparentem? Proč nejdete do ulic Vy? Měl by to udělat někdo jiný za Vás? Kecy a zase jenom kecy.
kverulant01
Ačkoliv jsem byla přímým účastníkem tohoto sametového politické převratu,ve svém bydlišti, a dokonce jsem byla jednou ze zakladatelek ODS, jsem velice zklamaná,že po více jak 20 letech jsme tak hrozně zadluženi a uráží mě hluboce postoje dnešních politiků,kteří si neváží svých postů a tyto zneužívají na každém kroku,hlavně kvůli svému osobnímu prospěchu.Na své voliče velmi brzy po volbách zapomněli a jejich bezcharakternost a bezohlednost k většině občanů je přímo zdrcující.Někdy mi připadá,že se i vysmívají občanům,kteří se vyjadřují kriticky k současné situaci v této zemi,aniž by si uvědomili, že jsou to oni, kteří si žijí proti většině lidí nad poměry a že jejich výsledky práce neodpovídají odměnám,které si sami odsouhlasili.Proto nemohu v této zemi věřit v nějakou skutečnou demokracii,natož v právní stát, kterým tato země již dávno není..Nyní již není vlastně co slavit, spíš bychom se měli my všichni nespokojení vydat do ulic a to v co největším počtum,aby si politici konečně uvědomili,že tímto způsobem jednání nelze získat důvěru v jejich politické hrátky o nás-bez nás!!!
urvanej
vítěz, žiju ve svobodné zemi, dělám svobodná rozhodnutí a vůbec celkově se cítím svobodný ve všech svých rozhodnutích, svovodně si napíšu svůj názor na cokoliv kamkoliv a nikdo mi nebude bušit na dveře a nebude mě za to terorizovat. Svoboda ale udělala ze spousty lidí "zvěř", která si myslela, že neexistují zákony a že můžou v podstatě "všechno" ale i svoboda má své hranice. A to si mnozí neuvědomují dodnes. No a hodně lidí ještě dnes nepochopilo na co je jim svobodný život dobrý, tápou, nudí se a neví co se sebou, protože jim už nikdo neukazuje směr jejich životní cesty.To je docela smutný. Já jsem spokojený i když peněz se někdy nedostává a tady si zanadávám na vládnoucí garnituru ale nikdy jsem neměl na očích růžové brýle a vím, že ve spoustě zemí světa bych se necítil lépe. Jsem rád, že žiju v této době a v této zemi. Jsem vítěz.
Petr Eugel
To zas bude diskuze. Ale citim se jako vitez, sice krapet podvedeny, ale vitez. Mozna vic podvedeny bych se citil, kdybych pracoval v CR, ale kombinace, prace v cizine a doma jen volno je temer ideal.