Komentáře
frolec
0
...nekdo by ti mel konecne rozbit hubu za ty kecy o Morave. Cesky nemluvite u vas vubec. Na Morave je cestina daleko spisovnejsi nez v Cechach, kde clovek, ktery jde delat reportera do televize, musi v podstate umet dva jazyky. A ze vsichni schopni Moravaci jsou v Praze za prve neni pravda, a za druhe ti Moravaci, kteri tam jsou, se stejne bavi mezi s sebou a na ty slizske prolhane mistni zmetky se muzou vys... Jak se do lesa vola...
Přejít do diskuze
blue_coffee
Mně se emigrovat nechce, mně se tady žije dobře. Ale Češi budou asi nadávat i v království nebeském, stěžování a skuhrání tady asi patří k národní povaze.
pavel.pablo
V 60. a 70. letech byla Luanda letním (zimním?) sídlem bohatých Portugalců, a mám pocit, že teď tomu je nejinak. Angola před 50 lety byla bohatší než Portugalsko, než ji zruinovala občanská válka, financovaná diamanty (povstalci) a ropou (vláda). Vůdce povstalců Jonas Savimbi dokonce svého času neváhal investovat obrovské prostředky do financování války, i když by se jinak z peněz získaných za diamanty mohli i jeho praprapravnuci narodit přímo do důchodu. Mimochodem, jsem rád, že jsem se učil španělsky a portugalsky, až bude nejhůř, v Latinské Americe se dá schovat vždycky.
neilyoung
Však právě. Plebsu jsme se tu zbavili tak, že jsme jej poslali do Prahy, teď jen zbývá se urvat od těch čecháčků. Hned bude líp
von.rammstein
no ale když vám stojí za to zdejší články číst a dokonce je komentovat, tak to asi tak špatné nebude