Komentáře
sip0sip
Když se tedy nikomu nelíbí, co se na těch trzích prodává tak 1) proč je tam pořád takových lidí, 2) co byste tam tedy chtěli vidět? Osobně tam vždy ráda zajdu a sem tam se najde i něco pěkného (neříkám, že právě tady sháním své vánoční dárky). To byste raději trhy neměli vůbec? To jsem zažila v Kodani. V celém městě bylo u kanálu tak 10 stánků a tím to haslo. A v nich navíc nic moc ... nějaké kožešiny, če***, šály, ale nějaká Dánská klasika? Nic. Ani ten "nechutný" trdelník, svařáček aby pohledal. A v "sousedním" Malmö to bylo o něco lepší.
darda
Není náhodou šunt také článek, který se chlubí nadpisem "S Vánoci..." pane spisovateli?:o)
vyhliadka
Súhlasím s autorom článku ochutnala som minulý rok na pražských trhoch predražený trdelník a varené víno, ale bolo mi z toho smutno. Vianočné kúzlo sa nekonalo. Moraváci dokážu vytvoriť tradičnú vianočnú atmosféru vo Valašskom múzeu v prírode. Dědinou důstojně kráčí Mikuláš. Ve vyhřátých chalupách se pečou a zdobí perníčky, odlévají svíčky, pracuje tam kovář i řezbář. Dopriala by som to aj Pražákom
enemabagjones
přes deset let, proto bych Vás rád vyvedl z omylu, že se to týká jen nás. Kdybyste viděl, co těch hloupostí turisté nakoupí, trochu byste o místních buranech brzdil. 90% turistů znuděně prosviští památky, poslechnou si nějakého samomluvu za tučný peníz, a beztak se nejvíc těší - podobně jako děti na školním výletě - na rozchod čili volný, individuální pohyb po nákupech. A je jedno, jestli je to Pražská tržnice s ohavnostmi na jednom každém stánku, nebo nablblý stánek na Staromáku. "Kabarety" a všelijaké jiné podniky, to už je jiná kapitola, i když těm se velice stýská po "zlatých" časech stag parties aj. Už i v bordelech jsou veliké slevy. Slečna pomalu za cenu trdelníku.
lobineu
a je vymalováno. A Reflex by sem měl investigativně dát fotku idiota, co něco takového koupí...
jardan1
Na pouti v USA to s temi stanky neni o moc lepsi, vcetne toho jidla. Take zadny zazrak.
jiri4
Možná mohu trochu objasnit: před pár lety jsem byl na vánočních trzích v Lucemburku. Všechno pěkné, ale byl tam stánek s "typicky lucemburskou specialitou" - ano, trdelník, s nějakým lucemburským názvem. Výrobci zřejmě dodávají stroje na trdelníky a v každé zemi z toho udělali specialitu. Proč na našich trzích člověk nepotká takové typicky české věci, jako bramborové placky (s povidly nebo se škvarky)? Jednou jsem u Anděla naletěl a dal si "domácí buchtu". Už jsem jedl mnoho buchet pečených doma, ale ve všech bylo asi 10x více povidel, než v té dusivce od Anděla.
O trdeníku zde. http://cs.wikipedia.org/wiki/Trdeln%C3%ADk, je tam i ten lucemburský. A jinak stačí zadat do Googlu "historie trdelníku".