Zprávy
Zpět na článek
Blafů není nikdy dost. Prohlédněte si poslední várku jídel, které by otrávily i Babicu
5 komentářů
sendyman
Mohl(a) byste, prosím, blížeji specifikovat částku a způsob, jakým ve školních jídelnách "na část přispívá zřizovatel"?
A ještě jeden detail: těch necelých 30,-Kč není jen za "jídlo", ale také za polévku, "zákusek" (bývá většinou moučník, ovoce, nebo nějaký jogurt atp.) a pití. Velmi často je ke šťávě či čaji alternativně podáváno také mléko...
Jistě, jak jsem psal jinde, zmrvit se dá kde co, ale principielně nám jinde ve světě mohou školní stravování závidět. Zkuste se porozhlédnout...
A ještě jeden detail: těch necelých 30,-Kč není jen za "jídlo", ale také za polévku, "zákusek" (bývá většinou moučník, ovoce, nebo nějaký jogurt atp.) a pití. Velmi často je ke šťávě či čaji alternativně podáváno také mléko...
Jistě, jak jsem psal jinde, zmrvit se dá kde co, ale principielně nám jinde ve světě mohou školní stravování závidět. Zkuste se porozhlédnout...
proxima
Škoda, že tato soutěž laskomin končí. Bylo to docela zajímavé, jaké průjmy dokáží "mistři" gastronomie předložit strávníkovi. Jen je škoda, že se málokdy objevilo jméno té dotyčné restaurace, či jídelny. Proč jste se ji báli zveřejnit??? Bylo to hnusný, odporný, nepoživatelný - tak proč jste nanapsali odkud ten zázrak pochází???
loolee
K závodním jídelnám - stejně, jako na stravenky přispívá zaměstnavatel i zaměstnanec, tak to je i v tomto případě. Takže platba za jídlo rozhodně není 30 Kč. Co se týče školních jídelen, tak tam část platí rodiče a na část přispívá zřizovatel. Opět platba za jídlo není 30 Kč. Takže je to dost o tom, aby se strávníci (platící rodiče) ozvali na správném místě. Nevím, jaký má smysl, aby platili potomkovi "jídlo" (sic!) za "lidových" 30 Kč, když to stejně nejí (často není divu) a docpává se jinými blafy z mekáčů, káefcé a podobně z kapesného, které stejně vyplácejí rodiče. A když se strávníci v závodní jídelně neozvou, tak potom škoda slov a nelituji jich.
slim_snail
Kdo si stěžuje na školní jídelnu, menzu, firemní kantýnu nebo závodní jídelnu, kde má jídlo za 20-30 Kč, ať si za ty prachy navaří sám, líp, když to dokáže, jestli ne, ať drží hubu a krok, jak se tak říká...Restaurace, to už je jiná, ty by měly hrát jinou ligu...
Univerzita Pardubice má ceny tvořeny takto:
Ceník rozlišuje dvě ceny u hlavních jídel:
a) základní cena – v této ceně hradí strávník skutečnou cenu surovin, DPH a část plánovaných ostatních provozních nákladů na výrobu a distribuci jídla, zbývající část ostatních provozních nákladů je hrazena z rozpočtu Univerzity Pardubice.
b) plná cena – v této ceně hradí strávník skutečnou cenu surovin, DPH a všechny plánované ostatní provozní náklady na výrobu a distribuci jídla.