Zprávy
grimm
0
Oldwomen, přeji dobrou chuť!
Přejít do diskuze
oldwomen
To je pitomost. Pokud pekař zadělal kachními vejci těsto, které pak upekl, tak se jedlíci pokakali nejspíš z přecpání. Možný průšvih by byl, kdyby syrovým kachním žloutkem potřel už hotové mazance, to by pak hromadný úprk davu na WC a stahování gatí v běhu možný a i pravděodobný byl.
Zmrzlinové hnačky byly důvodem, proč byla kachní vejce stažena počátkem sedmdesátých let z maloobchodu a proč se nesmí prodávat ke kuchyňskému využití. Kachny jsou bacilonosičkami salmonel.
Z logiky Vašeho příspěvku, grimme, by vyplývalo, že cokoli pocházející z kachny je nebezpečné v jakékoli formě. Osobně kachní vejce v kuchyni v sezoně používám. Dělám z nich těstoviny do zásoby, používám je do kynutých i třených těst. Ale rozhodně bych je nepoužila na přípravu majonézy, omelety, ztracených vajec a tak podobně nedostatečně tepelně upravených. Od toho jsou slepičí - a z pravidelně veterinárně kontrolovaného hejna včetně stěrů a vyšetření právě na výskyt salmonel ve směsném vzorku. A pak ještě na pár jiných breberek brejlema nezahlédnutelných. Ještě zpět ke kachním vejcím. I v kuchařkách z předminulého století je u úpravy vajec vodní drůbeže opakovaně zdůrazněno, že jsou vhodná pro konzumaci jen po dlouhodobější tepelné úpravě - minimálně 20 minut ve vroucí vodě.
Tož asi tolik k té nebezpečnosti kachních vajec.
Zmrzlinové hnačky byly důvodem, proč byla kachní vejce stažena počátkem sedmdesátých let z maloobchodu a proč se nesmí prodávat ke kuchyňskému využití. Kachny jsou bacilonosičkami salmonel.
Z logiky Vašeho příspěvku, grimme, by vyplývalo, že cokoli pocházející z kachny je nebezpečné v jakékoli formě. Osobně kachní vejce v kuchyni v sezoně používám. Dělám z nich těstoviny do zásoby, používám je do kynutých i třených těst. Ale rozhodně bych je nepoužila na přípravu majonézy, omelety, ztracených vajec a tak podobně nedostatečně tepelně upravených. Od toho jsou slepičí - a z pravidelně veterinárně kontrolovaného hejna včetně stěrů a vyšetření právě na výskyt salmonel ve směsném vzorku. A pak ještě na pár jiných breberek brejlema nezahlédnutelných. Ještě zpět ke kachním vejcím. I v kuchařkách z předminulého století je u úpravy vajec vodní drůbeže opakovaně zdůrazněno, že jsou vhodná pro konzumaci jen po dlouhodobější tepelné úpravě - minimálně 20 minut ve vroucí vodě.
Tož asi tolik k té nebezpečnosti kachních vajec.
grimm
Něco podobného se stalo v severofrancouzském městečku Bapaume koncem padesátých let, když místní pekař namíchal kachní vejce do mazanců (Brioche). Kachní vejce jsou nebezpečné v jakékoliv formě.
Jirka1313
Nejsem světoběžníkem jako autor, ale zmíněná vejce dal do zmrzliny její výrobce na Mírové slavnosti v Houštce v sedmdesátých letech. Všichni návštěvníci, včetně krajského tajemníka KSČ, kompletně zesrali přilehlý les. Cukráře soudili za obecné ohrožení.
placirkabodlo
protoze jak jsem videl ty houskove knedliky polete nejakym ruzovym ee, prezentovane jako ovocne knedliky, tak musi byt v alejich slusne nablito. pokud to bylo v nemocnici, kde clovek pak uz nema moc na vyber, tak to je velmi poburujici. cizina necizina. at si to zerou v parlamentu.