Zprávy

Zpět na článek

Vědci přicházejí s novými výpočty. Pravděpodobnost existence mimozemského života je obrovská

6 komentářů

jan77
kdo pochybuje o mimozemskem zivote ten je asi slepy(pro stromy nevidi les) hluchy. jen nase galaxie obsahuje nekolik set miliard hvezd a v celem pozorovanem vesmiru je galaxii snad nepocitane. staci si otevrit jakoukoliv knihu o astronomii aby clovek pochopil ze vesmir je opravu obrovsky a moznosti tvoreni nekonecne. jen na nasi zemi buji zivot v nescetnych formach a neni nejmensi duvod aby zivot nevznikl i jinde. ostatne vsechny velke vlady taji informace o mimozemstanech aby neprisli o moc a mohli dal ohlupovat lidi a pumpovat z nich dane.
a nakonec pekne video:
http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­v=WlLN­_Jcg1pc
aznom
Rádl,Rádl,to jsi mi zase nasadil brouka do hlavy.
Dá se ještě vůbec spolehnout na to,že pravděpodobnost,že zaklepeme bačkorama je stoprocentní?
sendyman
Snad hvězd, jste chtěl říct, Rádl, ne? A i tak je to číslo dost podhodnoceno...
vaclavnovy7
Mohou být jiné planety se stejnými podmínkami k životu, ale stejně tak může být život, tak jak ho známe zde na zemi, jen náhodou. Jen vyjímkou, která je jen nějakou chybou, extrémem či paradoxem.Možná vedlejším produktem vývoje vesmíru. I toto jsem četl od odborníků. Ale v žádném případě, pokud je život ve vesmíru normální, a běžně rozšířený, to ještě neznamená, že je někde vyspělejší. Stejně tak může být naše civilizace nejvyspělejší a jednou to budeme my, kdo bude cestovat vesmírem a strašit našimi návštěvami jiné civilizace. A také se všichni seriozní vědci schodují, a i rozumně uvažující lidi, že nás ještě žádná mimozemská civilizace nenavštívila. Protože, kdyby to udělala, tak ne způsobem, kterým to údajně dělá. Ale určitě by o sobě dala vědět tak, že by to nikdo nepřehlédl.
ohtm
.... aaa znama to Drakeova rovnice ... (BBT): .. pro vypocet pravdepodobnosti navazani kontaktu s mimozenstany pomoci soucinu hodnot jako je: prirustek poctu hvezd, podil hvezd s planetarnimi systemy, pocet planet s podminkami pro zivot -
N=R* x fp x ne x fl x fi x fc x L ... po dosazeni Wolowitzova koeficientu (potreba krat velikost satu na druhou), se da rovnice vyuzit k zabavnejsim zalezitostem ) .... ... ja osobne jsem jasne pro Fermiho paradox : (pokud existuji mimozenstane (mimozemsky zivot) , kde sakra jsou ) ...
sirien
Jen tak mimochodem, ten slavný "paradox" byla od Fermiho ve skutečnosti řečnická otázka, kterou uvedl svůj projev, ve kterém tuto otázku rovnou poměrně slušně zodpověděl. Osobně mi jako nejlepší odpověď na tzv. Fermiho paradox přijde Procházka nočním parkem (velmi shrnuto - když jdete v noci parkem, tak také neběžíte ke každému koho vidíte a neřvete AHOJ, AHOJ, AHOJ!)