Komentáře
vaclavnovy7
0
Taky si myslím, že politicky jednotná Evropa a následné zavedení eura, byla chyba. Evropa měla být jen ekonomicky propojená, a to stačilo udělat zrušením cla mezi státy Evropy a zavedením jednotného cla se státy mimo Evropu. Ostatní mělo být plně v kompetenci jednotlivých států. A EU opravdu nemá nic společného s obranou a mírem pro Evropu (viz zmiňovaná Jugoslávie). Na to tu máme NATO.
Přejít do diskuze
pismenacislice
Čověče, tak si kupujte Respekt. Ten Vám jistě bude vyhovovat. V Respektu totiž všichni vědí, že největší vřed na této planetě je Česká republika. A že proto je třeba nás bezodkladně zbavit všech rozhodovacích práv, abychom nepříjemnou realitou nakazili tu krásnou pohádku o tom, jak jsme všichni v EU jednotní, ekonomicky úžasní a efektivní.
dusanp
Děkuji p. Kučerovi za příspěvek, jehož některé části si musím zapamatovat. Nový Reflex s ukazováčkem mě po přečtení přiměl k zamyšlení, zda má vůbec cenu Reflex číst. Mimo šéfredaktora mě překvapil i p. Buchert. Každý odstavec v jeho článku je tak tendenční a lživý, že by se nemuseli stydět ani různí ministři propagandy co na zemi kdy působili.
kasabian
ako clovek casto pouzivajuci czk aj euro som zatial len postrehol klesajucu cesku korunu
jrikucera
Pane šéfredaktore, nic proti Vám osobně, ale tenhle sloupek není ničím jiným, než snůškou a recyklací těch nejbanálnějších a nejpohodlnějších klišé ze současného českého mediálního diskurzu bez nějakého nového nápadu. Navíc tenhle trendy plastový a omyvatelný euroskepticismus sice aktuálně frčí, ale zhusta bývá úplně mimo realitu – EU nepřivedly na buben biotechnologie, inovace, diverzita, ani společný ministr zahraničí, ale to, že spousta zemí zvysoka kašlala na dodržování existujících pravidel veřejných rozpočtů. A dluhy nenasekala investicemi do biotechnologií, ale do korumpujících sociálních systémů, na které si od EU samozřejmě nenechala šáhnout.
jiri4
Když cestuji po západní Evropě, mluvím s lidmi, sleduji, jak se jim žije a jak jsou spokojeni, tak mám dojem, že tou mrtvolou je spíš Česko než EU. Ale když ono je pro Čechy tak lákavé a tak in nadávat na EU a házet na ni všechny naše neúspěchy!