Komentáře

Zpět na článek

Praha ruší na Václaváku klobásy. Spíš by měla zrušit lidi

13 komentářů

panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
poool
Takové dva útoky najednou, jak na duc***, tak materiálno ? To nemůže být náhoda.
Klobásy na Václaváku jsou poslední chutné klobásy v čechách, a ty dva stánky díky barevnosti jsou velice fotogenické,a na zahraničních blozích návštěvníků jsou častěji než muzeum.
Můj známý z USA, který má rád fastfoody (a není to žádný chudák, počítám jenom za hotely a restaurace dá ročně pár průměrných českých platů),a který objíždí svět po pokerových turnajích, celkem vysoko ocenil i chuť klobás.
Jenom kdyby to ty rusky neprodávaly občas studené...
sammy
ad klobásky: Myslím, že nejde o uzeniny samotné, ale o nevkusný vzhled stánků, kde se prodávají. Po klobásách je poptávka, takže z Václaváku určitě nezmizí.
ad hororový Václavák: Pan Holec zjevně moc necestuje a tak bohužel neví o čem mluví. Ačkoliv se po Praze v noci pohybují různé existence, není problém s po ní nad ránem bezpečně projít. To je v řadě moderních velkoměst (Paříž, Londýn...) zcela nemyslitelné, dochází v nich k řadě násilností a všichni znají oblasti, kterým je naprosto nutné se po setmění vyhnout. Co se "galerky" týče, je to opět velmi slabý odvar v porovnání s gangy v jiných velkoměstech. U nás Vám maximálně někdo v noční tramvaji ukradne mobil, v Londýně dostanete po hlavě ocelovou tyčí a jste rádi, pokud to přežijete. Tedy, v Praze máme v porovnání s okolními metropolemi klid, ač se bulvár neustále snaží předstírat opak.
ad bordely: Ano, jedná se o problém, který řeší řada měst. Má-li pan Holec nějaké geniální řešení, nechť si ho nechá urychleně patentovat - bude o ně jistě ohromný zájem v celé Evropě.
podrouzkova
Odkudpak pramení ty detailní znalosti poměrů, pane cestovateli? Jasně že nejde o klobásy ani o vzhled stánků,ale o pachtovné. Jde o změnu, která má do radničních kapsiček přinést penízky. Ta změna je zabalena do dárkového papíru bezpečnosti a kulturnosti ale je nám předávána v prostředí hrubě nebezpečném a nekulturním a my se máme lámat v pase samým vděkem, jak o nás radní pečují. Nevím, jestli radní ve všech těch "moderních velkoměstech", jejichž kriminalitu tak důvěrně znáte, vylepšují jejich renomé výměnou jedněch budek za jiné a zdůvodňují to absencí tradice původního provozu. A máte-li dojem, že pohyb po Václaváku v noční tramvaji mezi Jindřišskou a Vodičkovou je to pravé dobrodružství, pak doporučuji vystoupit, možná budete překvapen.
sammy
Dobrý den,
znalost poměrů, ke kterým jsem se vyjádřil pramení z 2 let života na předměstí Paříže, 4 měsíců v centru Londýna a kratších pobytech v jiných městech, kam mě má práce zavála. Když mě v Praze občas navštíví kamarádi, zejména z Paříže, žasnou, že si dovolíme po svém městě v noci volně chodit.
Nepopírám, že za změnou stánků může stát nějaký kšeft radnice, ale nepopiratelnou skutečností je, že ty šeredné stánky s rusky hovořící obsluhou Václaváku na kráse nepřidají a řešit by se měly. Na rozdíl od bordelů a nahaněčů to lze vyřešit vyhláškou, která je snadno vymahatelná.
Noční tramvají moc nejezdím. Chodím rád pěšky. Za posledních 10 let mě jen několikrát oslovila prostitutka či nahaněč a největší adrenalin byla rvačka dvou dealerů, kterou záhy uklidnila hlídka policie. To, co jsem viděl v Londýně, Paříži, ale třeba i Budapešti by vydalo na knihu. Opravdu si málokterý Pražák uvědomuje jakou pohodu a bezpečí tady máme.
podrouzkova
Naši radní jsou pěkní frikulíni. Nechal se slyšet nějaký nýmand z radnice, že klobásy na Václaváku nemají tradici a tak je zrušíme! Rodilý Pražák ale ví, že klobásy se tam prodávají odnepaměti. Bydlím tam, vím, jak to tam vypadá a párky jsou to poslední, co náměstí hyzdí a co místním vadí. Zároveň je to ale to nejsnazší, co se dá změnit a prsit se přitom zásluhama. Ono vyhodit dealery, *** a pasáky by chtělo trošku víc odhodlání, buřty nekladou takový odpor. Až cestou domů odmítnu třetího dealera, manžel odolá nabídkám lehkých slečen i hrubým nadháněčům z přilehlých bordelů, až mineme všechny herny a kasina, unikneme drzým a dotěrným žebrákům i zlodějům, zjeví se nám jako maják uprostřed zrádných vod neřesti stánek s francouzskými croissanty, holandskými tulipány a českým tiskem, aby nám přinesly spásu. To zas radní uchopili problém za správný konec. Stánky s buřtama jsou mi úplně fuk, ale tvrdit, že na Václaváku nemají tradici je lež! Faktem ale je, že buřty nenesou tolik jako bordely, drogy a herny, že? Vytrubovat do světa, že náměstí bude bezpečnější s radničními stánky je pitomost hodná jen našich radních.
212809
, jen podotýkám, že vůně i chuť správně opečených špekáčků je určitě přijatelnější (a k Václaváku vždycky patřila), než "vůně" psího či jiného pofidérního masa z restaurací našich zahraničních spoluobčanů. Jsem pražanda a moc ráda vzpomínám na buřta ze stánku např.při čekání na poslední noční tramvaj. A co takhle mléné bary - ale to je zas jiná kapitola!!
von.rammstein
se Sendym jsem se na toto téma nedávno bavil a má na věc stejný názor jako pan Holec.
lobineu
když pan Holec vždycky tak pěkně zadarmo a zvostra do problému!
sowbat
Ja bych zrušil McD,KFC a BB!