Komentáře

Zpět na článek

Kmotři jsou prý OK. Kradou jen v milionech

15 komentářů

Jirka1313
Musím říci, že je to dost trefné. Ale musím říci, že jsem včera v Hyde parku viděl toho pana Bočka. Člověk, který je v čele národního podniku dvacet let a odmítne vydat podklady k auditu, s tím, že na to ministerstvo nemá právo, se řadí někam mezi pana Dohnala z NKÚ a toho pana Rittiga. Takže zase není komu fandit.
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
cartouche66
Holec, ne Hudec! nauč se číst, blbče ... (skloňuj Holče)
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
torinese
Ministr Bendl: O šéfovi Budvaru jednám s kmotry
No a co. V pátek jsem to sice popřel, ale došlo mi, že nemá smysl nedůvěryhodně zapírat to, co musí být každému jasné.

Autor: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl6.2.2012 19:45Pokud by audit skutečně ukázal, že si dosavadní ředitel národního podniku Budvar pan Boček při sporech o ochranou známku nevedl profesionálně, a já se jej rozhodl nahradit (zdůrazňuji ale, že rozhodující slovo bude mít výsledek auditu), rozhodnou o jeho případném nástupci nejen odborné manažerské kompetence, ale samozřejmě i politické směřování. To není nic překvapivého, sám Petr Nečas přece odůvodnil odchod mého předchůdce ministra Fuksy tím, že se „politicky rozešli“. Stejně tak je známo, že v politickém směřování ODS mají významné slovo pánové Rittig a Dlouhý. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí ODS volit

Pokud toto tvrzení někomu připadá arogantní, ať se podívá na lednový výzkum agentury STEM. Ačkoli se média mohla přetrhnout v kritice nastupujícího ministra Kuby a přicházela se zaručenými informacemi, že „prý“ je mužem Pavla Dlouhého, ODS je podle výzkumu stále druhou nejsilnejší stranou. Ano, politická realita často není ideální, i já bych si uměl představit jinou ODS. Ale musíme vybírat z toho, co je. Zdá se, že to naši voliči chápou. ODS je pořád rozumnou alternativou. Chcete radši volit europtimisty z TOPky, nekonstruktivní odmítače všech reforem z ČSSD, komunisty nebo vyhodit svůj hlas pro tříprocentní firmu pana Bárty?

Tento elaborát otiskl Bendl nejprve na Aktuálně .cz, nejspíš měl tři promile a vzápětí ho rychle smazal.
aznom
Nedá mi to a musím se ještě jednou ozvat a to z "řečnickou otázkou".
Co nás teda kur-va žene volit jednou tyto darebáky,abychom je příště vyměnili za darebáky z "druhého břehu",kteří jsou samozřejmě stejným póvlem?
Možná je to v nás .Možná,že už na všechno ser--em!
cartouche66
Přitom řešení je jednoduchý! Stačí místo langrostapáckých svodek číst skutečně revoluční literaturu a zbavit se debilní předpojatosti. Podpořit třídní boje a vytváření proletářských buněk, kroužků a sítí na podvratném základě – tedy boj a sdružování, které probíhají mimo odbory a proti nim. Právě z bojů tohoto druhu se může zrodit proletářské hnutí, které se dá na cestu uskutečňování proletářské autonomie. Masový boj, v němž se třída na pracovištích rozejde s odbory a v místech bydliště s politickými stranami, komunitními či náboženskými vůdci, ve svých hlavách s buržoazními ideologiemi a ve svých životech s kapitalistickými vztahy, dá vzniknout nové organizaci proletariátu jako třídy, novým formám územní centralizace boje: dělnické rady, všeobecná shromáždění, komuny…diktatura proletariátu znamená komunizaci společenských vztahů: odstranění námezdní práce, rušení zbytečných profesí a výrob, odstranění směnných vztahů ze všech aspektů našich životů, zrušení ekonomiky a produkce pro zisk a podřízení všech výrobních sil lidským potřebám a potřebám světové revoluce, zánik rozdílu mezi prací a volnem, městem a venkovem a všech dalších separací, násilné zničení státu a jeho nahrazení orgány revoluční sebeorganizace proletariátu, které se s triumfem revoluce mění v globální lidskou pospolitost.
Jirka1313
No, bohužel je malý výběr. I darebáků. Nebo máte konkrétní návrh?
torinese
Jakási slovenská Gorila je proti tomuhle božímu dopuštění (týden, co týden nová korupční kauza) jenom marginální záležitostí. Každý den si říkám, jestli je tohle vůbec možné. Taková nestoudnost a arogance moci. Drábek přihraje kšeft za 200 milionů vlastní firmě a nic se neděje - předcházející skandály jsou v tichosti zametány s pomocí boží a Pospíšilovou pod koberec, je mi už z toho opravdu na blití. K tomu, abych tu vyjmenovala všechny korupční kauzy, bych potřebovala minimálně hodinu času.
aznom
Není světla na konci tunelu.Jen beznaděj a zmar.Jak se říká:zdá se,že je to pomalu a jistě všechno v prd-li.I já,nesmiřitelný antikomunista a kovaný pravičák,musím přiznat,že to tak nějak není dobrý.
Snad bude líp! Amen.