Komentáře

Zpět na článek

ACTA neporazí piráty. Chce naše digitální životy

19 komentářů

kaca_mig
dobrý den,
souhlasím s tím, že dnešní situace na internetu není dobrá a že by se s tím něco mělo dělat. Ale přiznávám, že stahuji. Taky si myslím, že když bude existovat přehledný český web, kde si mohu stáhnout film a zaplatit přes účet, tak toho hodně lidí využije. Já určitě. Ale zmatené a nepřehledné weby tomu neneapomáhají. A cd a dvd už neumí číst můj počítač.
Existuje takový web někde?
děkuji za odpověď.
Kateřina M.
tomas.nekolny
Cela redakce REFLEXU mi prijde, ze se rano vyspali, mrkli na ucet jestli prisly prachy z Botonu a spol. a pak sli psat clanky. Z tech protestujicich lidi, at uz na ulicich, nebo jen na siti a v hospodach, je tak 20% tech, kterym opravdu vadi to, ze by se mely prisnejs hlidat filmy. Ono totiz nejak bylo a nejak bude. At se to stahovani zakaze, nebo presune blize k ilegalite, ti kdo budou chtit se k tomu obsahu stejne vzdy dostanou. Nikdy to nebylo jinak, at slo o tisteny knizky, magnetofonovy kotouce, kazety, cdcka, dnes DVDcka ... proste tohle nikoho nepali tolik, jako to ze jde prece o nehorazne zasahovani do soukromi. Je to zakon jak z tiskarny StB a to neni tak dlouho, co jsme tu komunistickou sebranku (alespon na prvni pohled) shodili z kone. Uz tu mame jinou sebranku a dalsi zakon, ktery pro dobro "VSECH" (vsech hajzlu) dovoli buzerovat, zavirat, sikanovat a jinak poskozovat kazdyho, kdo se nekomu znelibi. Protoze dusevni vlastnictvi je nejen nehmotne, ale casto i tezko definovatelne v konrketnim pripade. Vubec nechapu, ze se tohle porad prehlizi i u Vas v Reflexu, pritom stranky REFLEXu budou jedny z prvnich, ktere po nejakem peprnem clanku (nebo Paroubkovi v Raulu, az bude prezident) pujdou k ledu a redakce pred "spravedlivy soud pro poruseni dusevniho vlastnictvi" a to bez ohledu na to zda tam nejaky ilegalni obsah bude nebo nebude. Staci kdyz si nejakej chytrej tluchuba vymysli, ze ma patent na cervenou barvu a an lezaty pismenko X.
Vzpamatujte se lidi a vzpomente si na to, ze jste byvali jedno z mala medii, kde se svoboda slovat branila zuby nehty.
mixer
"Každý asi souhlasí s tím, že západní země musí bojovat o to, aby čínské firmy například nesměly chrlit do světa levné tepláky s nášivkou Adi***. Jde přece o produkt, do jehož vývoje a marketingu investoval Adi*** (či jakákoliv jiná firma) mnoho peněz." jak přišel pisálek tohoto článku že souhlasím? Dejme tomu u složitého softu, ale toto? Každá ženská se šicím strojem dokáže ušít tepláky stejně funkční a kvalitní, jen bez loga a fakt by mě zajímalo, kolik dá adi*** do vývoje tepláků To je právě ta demence, kterou je nutno zastavit, že když si udělám copyright na vzor manšestru, už žádná jiná firma nebude moct vyrábět nic podobného a já mohu zísskat monopol. ACTA podporuje monopoly nikoli to aby vítězili ti nejlepší. A to jak působí na každého kdo četl 1984 a toto dílo pochopil snad netřeba zmiňovat.. Newspeak v praxi
Jirka1313
Tak si ty tepláky ušijte.
pakosh
Tolik canců tady v (čím dál trapnějším jakémsi intoš bulváru) reflexu jsem dlouho nezažil!PROČ mám za tepláky už tak s výrobní hodnotou několik desítek korun platit několik stovek jenom proto,že maj 3 pruhy??Proč mám platit několik stovek (4.člená rodina) v cinestáru za 20 min.reklam a uši rvoucí produkci??Proč si mám kupovat cdčko za šest stovek??ABY SE TISÍCE VYŽÍRKŮ V CELÉM ŘETĚZCI NAPAKOVALI!!Na to jednoduše ***!!
gramec
problem je stále stej­ný:ne­nažra­nost,v­iz bankovnictví a jejich manažeři,ti co skutečně pracují,živoří
a ti co spekulují ,neuvěřitelně utrácí jak despoti(a přitom jim to nepatří),viz farmacie pomocí právníků likvidují jakoukoilv diskusi o stavu a kvalitě testů za účelem neskutečných zisků,,,a co se týká umění, tak ať ti co tvoří dostávají takovou hodnotu jakou trh přinese,ale opět korporace a akcionáři tlačí na zisky, ale bohužel i někteří ..umělci.. a tvůrci až na vyjímky se musí spokojit s dropty, závěr: ACTA nemá v podstatě chránit ale umožňovat zisky a diktovat občanovi co musí a nemusí a jako obálka jsou autorský práva
bigmogul
článek, díky. Ještě si opravte "kazetu" na "kvalitu" a bude to dokonalý.
bigmogul
No tak ne, je mi to jedno. Já to myslel dobře.
vodraz
Sancta simplicitas! A z čeho jim ten plat má kdo vyplácet, když se jejich díla budou "svobodně sdílet" za nula peněz?
veltropazzo
Protože v České republice nemáme příliš ve zvyku chválit za dobře odvedenou práci(avšak hledat chyby nám jde), beru to na sebe. Ať jste či nejste doslovně přesný v každé větě, provedl jste výborný rozbor situace. Váš myšlenkový pochod nad ACTA si zaslouží předklad do angličtiny, aby byl k dispozici k pročtení a posouzení širší internetové obci. Od pirátů, přes domorodce a konzervativce, až k politikům.