Komentáře

Zpět na článek

Proč většina poslanců a senátorů hlasovala v rozporu se svým přesvědčením?

16 komentářů

mynny
Takže socan Dientsbier je "antistraník", zatímco Švejnar by byl "stranický prezident"? Které tupé hovado tuhle anketu připravilo?
kkk999
1. Jsem proti všem politickým stranám. Vidím v nich kořen všeho zla u nás. U nás je totiž naprosto jedno, která politická strana vyhraje volby, protože jsou všechny plné darebáků, kteří si chtějí nakrást do vlastní kapsy, plné kariéristů, kteří svoji stranu dokáží klidně i třikrát změnit...
2. V politice mi chybí nikým neovlivnitelní lidé, kteří hájí ty věcně podložené názory. Je mi jedno, z které strany bude ten člověk, ale musí mít rozumný a přínosný názor. Lobisty bych pozavíral do dolů aspoň na dvacet let.
3. Prezident by měla být osobnost, která má mezinárodní renomé, osobnost, jejíž názory by byly světem aspoň trochu respektovány a měl by to být mladší člověk, ne nějaký ochrápaný starý Germán, který pomalu neumí česky nebo přitomělé *** typu Bobošíkové nebo Němcové, z těch dvou je mi na blití, že mají vůbec tu drzost kandidovat. Švejnar? Proč volit člověka, který u nás léta nežil a dojel sem jen proto, aby tu lovil funkci? Zatím se neobjevil žádný pro mě přijatelný kandidát...
kkk999
Moje představa o volbách je tato:
1. krajské zastupitelstvo by bylo voleno jako doposud s tím, že by se nevolily politické strany, ALE JEDNOTLIVÍ KANDIDÁTI! Každé krajské zastupitelstvo by pak ze svého středu vybralo příslušný počet poslanců do parlamentu s tím, že pokud by poslanec své povinnosti řádně neplnil, mohl by ho hejtman příslušného kraje kdykoliv odvolat. Tím by se zamezilo například opilství, zamezilo by se bezdůvodné a neomluvené absenci na jednáních parlamentu a bratříčkování a kšeftování s různými dacany (lobisty). Nebo je možná i varianta, že by příslušný počet poslanců-ale JEDNOTLIVCŮ, volili při volbách přímo občané.
2. Ministři a premiér by byli vybráni na základě výsledků konkurzního řízení, o kterém by rozhodovali nejlepší odborníci z daného oboru ze všech krajů ČR, jejichž návrh by parlament schvaloval a v případě, že by ministr opět neministroval tak, jak se sluší a patří a neměl výsledky, mohl by ho parlament kdykoliv odvolat. Tím by bylo zabezpečeno to, aby daný obor řídil člověk, který o něm něco ví, něco v něm dokázal a ne telátko, které se tam dostalo jen díky tomu, že v jakémsi sboru dacanů umělo v pravý čas správným lidem přikyvovat a lézt do jistých částí těla.
3. Prezident by byl volen přímou volbou občanů a ne jak doposud, kdy je volen jakýmisi zákulisními machinacemi největších dacanů z politických stran.
4. Senát bych okamžitě zrušil, protože to je jen sbor povalečů, darmožroutů, vyřízených nul a cestovatelů po světě za peníze nás všech, na činnost politických stran bych ze státního rozpočtu nedal ani korunu...

Tímto způsobem bych nám všem ušetřil miliardy za zbytečnou volební agitaci politických stran a spousta dacanů by konečně přišla o svá koryta. Ušetřené finance by se daly použít mnohem rozumněji, než je házet do chřtánu nenasytným politickým stranám.
karelz
Hloupá anketa. Žádný výběr, kde máte kolonku...jiný kandidát?
kousel
Nejlepším presidentem by byla Barbora Škrlová.Má zkušenosti a dokáže víc než lecjaký poslanec.
platon
Bych řekl, čí zájmy hájí ten (židozednář) pan kníže
strassidlo
Němcová by nebyla špatná volba, ale ani ne nejlepší. Je sice reprezentativní osobností, ale jinak z ní mám dojem, že nemá příliš jasné postoje (-je snadno ovlivnitelná) a není moc chytrá. připomíná mi tím Fishera, který je však navíc ještě vypočítavý a samolibý zmetek. To už se mi zdá trochu lepší P. Sobotka nebo třebas i Topfer.
strassidlo
Nic, odevzdejte občanku a nehcte se důkladně prohlédnout u lékaře. Nejlépe psychiatra.
strassidlo
Výstižné!
pismenacislice
Co to mektáte? Naříklad Klaus byl zvolen zejména díky snaze ODS. A všiml jste si, že by Klaus šel ODS na ruku? Ne! A dokonce pomohl odstranit strůjce svého zvolení - tj. Topolánka. A nebo Havel. Parlament ho volíval napříč politckým spektrem - a Havel pak kritizovat strany v ČR. A že by Klaus sloužil nějaké mocnosti, s tím bych si hlavu nedělal. Protože i kdyby to byla pravda, tak český prezident maximálně může něco nepodepsat a nebo řečnit. Spíš bych si dělal hlavu v naším ministrem zahraničí, protože nechápu, čí zájmy zastupuje Kníže - ale české zájmy to nejsou.

A pokud chcete něco zlepšit, tak přemluvte své schopné známé - a jděte vstoupit do nějaké strany - a začněte to měnit odspoda. Ale nepočítejte, že když zlikvidujete stávající etablované strany, že se objeví nějaké lepší strany. Všichni jenom mektají a nadávají - ale aktivní účast odmítají. Tak ať se nediví, že to funguje bez nich - tak, jak to funguje.