Zprávy

Zpět na článek

Zabíjíme se zbytečně! Šli jsme po stopách šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

14 komentářů

bigmogul
Holče? Vy osobně?
pismenacislice
Jasně, nemůžeme brát vážně žádný realty-pořad, který je sestříhaný do pár desítek minut. Ale na druhou stranu se mi nechce věřit, že by nějaký podnikatel v pohostinství ze sebe chtěl záměrně dělat takového vola, jakého ze sebe ti hospodští dělávají. A taky jsem pár kuchyní navštívil - a nevypadaly o moc líp než ty v telce.
eduardos
Naše česká kuchyně typu Jana Podaná mě nepřekvapí ... Jen mě překvapilo,že v tý Lučině nebyly
hrušky v medu nebo kousek ananasu apod..
Hospody co si pozvou Pohlreicha chápu jako potenciální sebevrahy nebo provazochodce mezi
panelákama,ovšem - bez jištění.. Je jasný,že jim tam vlítne a maj po úsměvu.. já se teda u bedny
zasměju,protože jeho některý frky by se měli vyfrézovat na dřevěný futro toho podniku..
Chci jen pochválit autora Reflexu - Pane,obdivujeme vás , jste absolutní špička a vaše novinářské řemeslo přesně sedí a odpovídá médiu,kde působíte...A pokud vás pak osloví socani,tak jsou jak hurvínci lezoucí na Anapurnu... v těch škrpálech nalakovanejch
to klouže... a tajtrdlíci si daj zase na hubu tou svojí trdlo- aktivitou ..
muhlhaus
Myslel jsem to tak, že tvůrci pořadu asi schválně řeknou těm hospodským, ať si tam nechají ten bordel a mrazáky s kdovíčím - aby se mohla hlavní hvězda co nejvíc šklebit a prskat, tj. aby byla sranda a sledovanost. Takže tak trochu pochybuju o autencitě pořadu (nejen tohoto). Co se týče Babici, fakt nejsem jeho obhájce, ale když mám doma kilo citronů, tak je nepůjdu vyhodit a nepoběžím pro limetky jen proto, že jsou do daného jídla o trochu lepší. Osobně spíš preferuju improvizaci než nějaké striktní předpisy kuchařského "poloboha".
pismenacislice
Podívejte se na to jinak. Ti hospodští vědí, že budou v televizi - a stejně mají bordel v kuchyni, stejně stejně mají plné mrazáky polotovarů a chemie, protože neumění připravit ani blbé knedlíky. To si potom člověk říká, jak to vypadá v ostatních hospodách. Jestli jdou ho hospody na jídlo, tak rozhodně nechci žrát nějaké chemické prasárny a ohřívané polotovary - to bych si levněji dokázal připravit sám doma. A Babica? Co na to říct? To je diletant, který tvrdí divákům, že je úplně jedno, jaké suroviny použijete. Když chci nějaké jídlo, tak chci to jídlo - a ne, aby mi nějaký Babicův follower naservíroval něco, co tím jídlem nemá téměř nic společného.
samael
Klidně bych se vsadil,že je Pohlreich daleko schopnější člověk než nějaký muhlhaus.
josefsvejk
ktery chce vseho hodne a "hlavne at je to levny, mamo" si ani nic jineho, nez hospodske, ktere "bavi varit" jako pani, proto delala z konvenience a mrazenek. Plus dalsi eskamotery, kteri slyseli "ze to sype". Spatne placeny personal neni z oboru, ale nejaci vysokoskolaci humanitnich oboru, kterych je 10 000x vic, nez je potreba a nestesti je dokonano.
jiri4
Mekáče bohužel prosperují všude. Ale v běžných restauracích s regionálními jídly vidíte ten rozdíl. Mimochodem - před pár lety jsem byl v Moskvě, a kromě těch gamburgerů tam mají i fastfoodový řetězec s typickými ruskými bliny a pohankou. U nás žádný český fastfood není!
bukuruna
No to je prave to co se v clanku nekolikrat vraci. Konkurence je hafo, ale lidi nechtej jist kvalitni jidla. Chtej predevsim cenu a za 59,- hotovku neuvarite i kdyby cert na koze jel. Samozrejme s pouzitim chemie to neni zadny problem. Za dalsi, kdyz nahodou uvarite kvalitni jidlo za rozumnou cenu, stejne nebude lidem chutnat jsou zvykli na glutaman a bezne jidlo jim prijde bez chuti,Sem napište váš vzkaz!
muhlhaus
Já tomuhle nadávání na Babicu příliš nerozumím. Mě osobně je ukradenej a ani podle něj nevařím, ale jeho pořad je jeden z řady kuchařských pořadů typu Kluci v akci apod., který má inspirovat, aby lidi nevařili a nejedli furt to samý. Přece nejde o to, jestli umí vařit líp nebo hůř než někdo jiný. Předvedl už stovky receptů a přece nemůžete říct, že všechno jsou blafy! Kéž by se většina hospod inspirovala aspoň tím Babicou a nenabízela furt to samý. Nedávno jsem ovšem byl na nějaký vesnický zábavě a tam se nabízely klobásy a´la Babica - nebyl to sice žádný zázrak, ale určitě byly lepší a hlavně jiné než běžně nabízené klobásy. Takže to je určitě pozitivní. A co se týče západní Evropy, tam to asi taky nebude takový zázrak, když tam dokáží tak prosperovat mekáče s těma svýma hnusnýma hambáčema.