Komentáře

Zpět na článek

Ples v Opeře a banda pokryteckých šašků

50 komentářů

fritz
Sendyman.
Ano,uznávám své pochybení a přiznávám,že bylo způsobeno mou neznalostí,slovo STANDART se v českém jazyce nevyskytuje,správně je třeba psát STANDARD označujeme-li věc bežnou,dle míry.Avšak Vaše slovo STANTARTA se rovněž v jazyce českém nevys­kytu­je,nej­spíše by se mohlo jednat o STANDARTA,jejíž význam netřeba popisovat.
fritz
sedlakjura : No a právě se oklikou vracíme k těm tradicím,jednou z nichž je bezesporu Ples v opeře.Ples v opeře má téměř každá země,v rámci našeho R-U je Vídeňský ples známou tradicí,ovšem Ples v opeře již rovněž probíhá desítky let v Praze,nemýlím-li se,tak první se konal ještě před nástupem komunismu k moci,tedy není to žádná novodobá pokleslá zábava českých podnikatelů,je to tradiční záležitost a jako takovou ji je třeba akceptovat.Je samozřejmě ironií osudu,že pro letošek připadla na den Vítězství pracujícího lidu,což doruda zbarvené demonstranty uvádělo v pokušení.Jinak se shodneme na tom,že národní uvědomění a národní tradice je potřeba obnovovat a udržovat,to je bezesporu.Ovšem takto idealizovaná vize je, dle mého názoru, obtížně prosaditelná v tomto národě za současného stavu národního povědomí.Náš národ tak často přepisoval historii,až jsme přestali rozlišovat,co v ní bylo dobré a co špatné.Já osobně nyní nehodnotím příliš kladně mentalitu a charakter tohoto národa a to na jeho mnoha,jak nejnižších,tak nejvyšších společenských stupních.Bohužel.
cartouche66
Ty nemůžeš nic říkat, jen hýkat, oslové nemluví ...
cartouche66
Já ničemu nepropadám, ale okamžik, kdy tvůj trup propadne otvorem pod šibenicí se kvapem přibližuje, Langrostapáku
sendyman
Když jste tak inteligentní, měl byste si vygooglovat rozdíl mezi stantartou a standardem...
sedlakjura
Když už jsme tedy u těch tradic. Jsem přesvědčen, že národ není nikterak zubožený a má svých tradic poměrně dost. Jen si myslím, že spousta lidí o nich neví a mnozí z těch, co se považují za elitu, se za ně stydí.
sedlakjura
Každý máme o inteligenci své představy. Já kupříkladu nejsem zvyklý, když mi někdo začne v diskusi tykat, z celého příspěvku si vybere jedinou mylnou informaci, kterou jsem si opravdu neověřil, (ovšem nenazval bych to lží, protože jsem vědomě nikoho nemátl), zmíní se o selátku a doutníčcích a nezapomene vypíchnout charitativní příspěvek hostů, přímo se tetelí blahem, že mohl být u toho, ale v podstatě ignoruje smysl celého toho mého příspěvku: tedy že šašků v sále bylo jistě mnohem víc, než na té demonstraci. Přehlídne samozřejmě také, že je mi v podstatě jedno, za co kdo své prachy vyhazuje, stejně tak zřejmě nečetlúvodní článek a pořádně ani ty reakce, protože celé je to o něčem jiném, než o nějaké plivání na naprosto bezvýznamnou akci, která se prezentuje jako ples s velkým P. Máš pravdu v tom, že při tom, co jsi všechno sežral, tak se ti to nakonec mohlo i vyplatit. Zadotovali tě totiž ti VIPaři někde v lóžích. Ale to je fuk. Nikomu nezávidím. Ovšem nikdy bych nešel dělat stafáš těm rádobycelebretám a snobům, kvůli kterým se celá akcevlastně koná. Nebudu přihrávat lidem, kteří sežerou i své hovn.no, aby se na druhý den objevili na některé z prvních stránek bulváru. Já bych si tam opravdu připadal jako šašek, ale zároveň bych nešel nikam demonstrovat. Ale nic proti tomu, Když někoho baví býti šaškem, nechť jím s Pánem Bohem je, je to jen jeho věc.
fritz
Za 2000 Kč to nebyla VIP vstupenka,její cena je vyšší,ale je v ní zase další servis.Já neposoudím strategii s jakou se tvoří cenotvorba plesu a jeho rentabilita pro pořadatele.Jistěže v tom může být i něco nestan­dartní­ho.Ne­vím,jes­tli je 600000Kč dost,ať to posoudí příjemci daru,jedno je jisté,známé hvězdy showbyznysu a všechny slavné modelky,které se zúčastnily a tak rády se nechávaly fotit, se příliš nevydaly z prostředků,to mohu potvrdit.
Jestli si někdo zaslouží pomoci v podnikání?Na to není žádný nárok.Já osobně dluhy neodpouštím,to přece není správné,když si dluhy uděláš,jsi za ně zodpovědný a to břímě neseš.Nemůžeš se přece domáhat nějakého nároku,že máš právo aby Ti byly odpuštěny,to je zvrácené.
Jestli jsou někteří lidé dál,jak píšeš,tak proč řeší takové malichernosti jako je nějaký Ples v opeře,ať to téma přenechají těm,pro něž byl určen,tedy návštěvníkům.
fritz
Jo, chutnalo,jídlo nebylo špatné,ikdyž některé pokrmy servírované ve stylu vyšší gastronomie nebyly zcela podle mého gusta,ale celkový dojem byl vynikající.Mohl-li jsem si vybrat,zda být šaškem venku,tedy něco jako demonstrant na předem smluvené demonstraci s pořadateli plesu a stát na přesně vymezených místech,která jim byla povolena a vymezena tři týdny předem,tak jsem byl radši šaškem v sále,chceš-li to slyšet takto.Dle mého úsudku to nebyla žádná demonstrace,spíš je tam pořadatelé strpěli jakožto vhodný doplněk k této akci.Ten výkvět inteligence a solidarity tam venku stál,jak jim bylo přikázáno a povoleno v počtu zhruba 30-40 demon­stran­tů.Roz­hodně tam bylo více novinářů.Soudím-li dále, bylo tam zbytečně mnoho policistů,ti mohli být užiteční jinde,na ty "demonstranty" by stačilo pár jednotlivců.
fritz
Opravdu to bylo super a výkvět národa jsem tam nepotkal,ostatně to je těžké formulovat v tomto zuboženém národě,který sám nemá moc tradic a historických kontinuit.Jistěže toto je spíše jeden takový pokus (Ples v opeře) o nastolování a obnovování tradic,výsledek Ti rozhodně nenutím.Každopádně to prostě byla společenská údálost,které s mohl zúčastnit naprosto každý,okruh návštěvníků nebyl nijak omezen a segregován.Každý si mohl koupit volně prodejnou vstupenku a jít se bavit na ples.Vůbec nechápu,co na tom koho vlastně štve,lidé,kteří tam chtěli být tam prostě být mohli a ti ostatní si jistě najdou jiný způsob, jak si užít volný čas.Komu a proč to vlasně stojí za to řešit?Mám rád společenské akce a plesová sezóna je v plném proudu,může mi to snad někdo vyčítat?Pouze zakomplexovaný jedinec může v účasti na plese spatřovat cosi nemorálního či nestan­dartní­ho.U­razit mne může pouze člověk inteligentní,tudíž vyřčená invektiva nevnímám jako osobní urážku a spíše než o mé osobě, vypovídají mnohé o Tobě.Jistěže dáváš na charitu milion,nebo dva,jsi prostě nejlepší,stačí se pochválit a hrdě se přiznat,no přiznat,anonymní prostředí snese mnohé, že?