Zprávy

Zpět na článek

JXD vás přesvědčil: Týc měl pokutu zaplatit

7 komentářů

ninga
všechny sprejery, co skutečně NIČÍ a HYZDÍ svými výtvory zdi, fasády, vagóny ... a zavřít je, samozřejmě
Na Týce se dá napasovat několik skutkových podstat (nevím, kdy se čin stal, a který TrZ byl tehdy platný), všechno je to ale v práci policie a státního zastupitelství. Mnohem horší věci jsou posuzovány jako přestupky. Velké ryby vesele plavou dál, Týce, který poupravil, avšak nezničil a nevyřadil z provozu "veřejně prospěšné zařízení", bude bručet, až zčerná. Trestné činy jsou vyhrazeny malým rybkám
cypakus
Sem napište váš vzkaz!
cypakus
Ty jo, malá se dobatolila ke klávesnici, pleskla do ni rukou a zvládla tím vyplnit nadpis a ještě to odeslat. No, taky názor.
pismenacislice
Hele, já já taky nejsem žádné nevińátko. Například záměrně porušuju dopravní předpisy, i když vím, že se to nemá. Ale taky by mě nenapdlo být sprostý na policajta, když mě chytí. Když mě chytí, tak respektuju trest.

A Týc určitě věděl, že zasahuje do cizýho majetku - a stejně do toho šel - a teď nese následky.

Druhou věcí ovšem je to, že "semafory" byly vtipné a rozhodně nikoho neohrozily. A určitě se nejednalo o nějaké tupé ničení, které předváděl třeba ten řidič Smetana - proto bych se přimlouval spíš za velmi symbolický trest.
veltropazzo
Leckdy s vámi souhlasím, leckdy ne. Tentokrát ne, neboť vidím paralelu: Držení marihuany v množství vyšší než jeden gram se také nesmí, stejně jako páchat umění na cizím majetku. Vy se držením a užíváním marihuany netajíte, jaký má být Váš trest?

P.S.: Navrhuji to jako příští arénu reflexu: Váš názor s tresty za to, co se nesmí. VS. můj názor, že přechovávat trávu, se taky nesmí.

Petr Polák.
rampelnik-1
Opravdu ne pokaždé souhlasim s J.X. , ale trest je na místě, stejně - chtěl se zviditelnit, a to se povedlo. Zajímavé, kolik lidí je najednou odborníky na umění.....
cypakus
Chápu, že musíte volit nadpis článku tak, aby se Jiřího psychický stav udržoval v normálu, ale přesnější by podle mě bylo "JXD zastává stejný názor jako většina hlasujících čtenářů". Ale o přesnost už tady nejde dávno že? Teď frčí emoce.