Zprávy
cypakus
Ty jo, malá se dobatolila ke klávesnici, pleskla do ni rukou a zvládla tím vyplnit nadpis a ještě to odeslat. No, taky názor.
pismenacislice
Hele, já já taky nejsem žádné nevińátko. Například záměrně porušuju dopravní předpisy, i když vím, že se to nemá. Ale taky by mě nenapdlo být sprostý na policajta, když mě chytí. Když mě chytí, tak respektuju trest.
A Týc určitě věděl, že zasahuje do cizýho majetku - a stejně do toho šel - a teď nese následky.
Druhou věcí ovšem je to, že "semafory" byly vtipné a rozhodně nikoho neohrozily. A určitě se nejednalo o nějaké tupé ničení, které předváděl třeba ten řidič Smetana - proto bych se přimlouval spíš za velmi symbolický trest.
A Týc určitě věděl, že zasahuje do cizýho majetku - a stejně do toho šel - a teď nese následky.
Druhou věcí ovšem je to, že "semafory" byly vtipné a rozhodně nikoho neohrozily. A určitě se nejednalo o nějaké tupé ničení, které předváděl třeba ten řidič Smetana - proto bych se přimlouval spíš za velmi symbolický trest.
veltropazzo
Leckdy s vámi souhlasím, leckdy ne. Tentokrát ne, neboť vidím paralelu: Držení marihuany v množství vyšší než jeden gram se také nesmí, stejně jako páchat umění na cizím majetku. Vy se držením a užíváním marihuany netajíte, jaký má být Váš trest?
P.S.: Navrhuji to jako příští arénu reflexu: Váš názor s tresty za to, co se nesmí. VS. můj názor, že přechovávat trávu, se taky nesmí.
Petr Polák.
P.S.: Navrhuji to jako příští arénu reflexu: Váš názor s tresty za to, co se nesmí. VS. můj názor, že přechovávat trávu, se taky nesmí.
Petr Polák.
rampelnik-1
Opravdu ne pokaždé souhlasim s J.X. , ale trest je na místě, stejně - chtěl se zviditelnit, a to se povedlo. Zajímavé, kolik lidí je najednou odborníky na umění.....
cypakus
Chápu, že musíte volit nadpis článku tak, aby se Jiřího psychický stav udržoval v normálu, ale přesnější by podle mě bylo "JXD zastává stejný názor jako většina hlasujících čtenářů". Ale o přesnost už tady nejde dávno že? Teď frčí emoce.
Na Týce se dá napasovat několik skutkových podstat (nevím, kdy se čin stal, a který TrZ byl tehdy platný), všechno je to ale v práci policie a státního zastupitelství. Mnohem horší věci jsou posuzovány jako přestupky. Velké ryby vesele plavou dál, Týce, který poupravil, avšak nezničil a nevyřadil z provozu "veřejně prospěšné zařízení", bude bručet, až zčerná. Trestné činy jsou vyhrazeny malým rybkám