Komentáře

Zpět na článek

Levice chtivá majetku pořád škodí

4 komentáře

aznom
Jak je tetky? Neměly by jste vypsat konkurs na získání "diskutujících? Asi ne co,vy dvě si bohatě vysta­číte!­Ano,­mluvím o vás dvou,dole pode mnou stařenky.
torinese
majetek se církvi daruje - to je tvrzení jednoho z ústavních soudců a také názor mnoha dalších odborníků na právo. Nejenže se prolamují BD, ale dokonce se jde i mnohem dál. Obyčejní restituenti, jako moje rodina, byli sprostě okradeni, církvi se vrací dokonce i ušlý zisk!!! Nemluvě o tom, kolik dostává za metr čtverečný zem.půdy a kolik se dávalo řadovým občanům. To, že skutečným majitelem všeho movitého i nemovitého majetku KC je Vatikán, je další věc, která se mi zásadně nelíbí. Můžete si psát,co chcete, ale 80 procent občanů se na círk."restituce" dívá,jako na další tunel, další krádeže, jakými byly privatizace v 90.letech. Doufám, že se tím církev i nenažraný Duka zadáví - věřících jí tím rozhodně nepřibude.
Jsem věřící, ale s takovu církví bych určitě nechtěla mít nic společného. Moderní člověk náboženství a církev nepotřebuje, vystačí si s čistou vírou.
Katolíkům je "gancegál", že círk.rest. ještě zhorší již tak velice nízkou životní úroveň nejnižší soc.vrstvy (to jsou v podstatě dvě třetiny obyvatel) a prohloubí frustraci občanů,kteří jsou kontinuálně okrádáni svými politiky, k nimž se nyní přidala i církev. Nechť se pak tedy nediví, že závratně rostou preference komunistům - možná se jednou dočkáme i dalšího znárodňování.
Církev zarazila do rakvičky demokracie taky pár pořádných hřebíků...
pooch.ledog
Na zakladne toho, co jsem videla od r.1989 jsem dosla k zaveru, ze restituce vubec nemely byt. Melo se kazdymu neco vyplatit, i kdyby si na to stat mel pujcit (coz stejne dela kvuli daleko vetsim kravinam) a pak za tim vsim udelat tlustou caru a pokracovat se zivotem dal. Nikdy bych si nemysela, ze tohle jednou napisu, nebot jsem byla mezi prvnima kdo chtel aby se vsecko zacalo vracet. Prislo mi to tak spravedlive. Dnes uz ne, kdyz vidim, jak byly restituce provedeny. Sve dostal jen malokdo a nadelalo se tim daleko vic skody nez uzitku. Nase rodina se majetku, na ktery mela narok vzdala, aby nemuseli z nejakych nemovitosti pryc lidi kteri s jeho ukradenim nemeli nic spolecneho. Jini ale tak stedri nebyli a bylo mezi nimi nemalo tech, kteri pak udelali lidem peklo na zemi, ackoli za tyhle pokrivene majetkove pomery zrovna oni nemohli. Ti se do toho uz jen narodili.
Tahle Pandorina skrinka se nemela nikdy otevirat. Mozna by nekteri remcali, ale nemusely se tahnout roky vysilujici spory zatezujici soudy a sice by to nebylo uplne spravedlive, ale mozna by tech nespravedlnosti bylo takhle min. Minulost se totiz neda bezpecne a stoprocentne vratit zpet, ta uz je jednou prozita a neda se s tim nic delat.

Nevim, ale cim jsem starsi a vic o tom vim tim vic mam pocit ze restituce chteli hlavne nekteri a to pro svuj vlastni prospech. Bez ohledu na to, co to prinese. Je v tom stejny bordel jaky byl treba v odprodeji bytu do osobniho vlastnictvi. Tam taky nestali vseci na stejne startovni draze, ze ano.

A co se tyka cirkve, napsala jste to presne. Je to velice komplikovany problem.
Palopetro
Docela mi mluvíte z duše.Idiot Aznom se pouze předvádí ,aby se zbavil notorického nedostatku seběvědomí. Navrácení majetku církvím v řádech stamiliard považuji za největší tunel na občanech této republiky.Rozhodně by mělo být vypsáno referendum k této zhovadilosti.Pak by klerikální klika kolem Kalouska utřela nos a snad by dokonce vyšlo najevo i to,že na této transakci opět ,jako vždy,parcipuje pouze kalousková zlodějská klika.Vždyť o to ji jde především.