Komentáře

Zpět na článek

Když se něco ukradne, má se to vrátit

2 komentáře

torinese
Ano, co se ukradlo, má se vracet. Ale vrací se katolíkům skutečně jen to, oč byli okradeni?
Jak je možné, že se rozloha zem.půdy, jež církvi patřila, náhle zázračně zvýšila o 60 tisíc ha . Budeme vracet i to, co jim odejmul moudrý TGM a Beneš?!
A budeme dalších 13 let (minimálně) financovat klérus?!
Jak si mám, jako odrbaný restituent (rodinné kamenolomy vrátili vytěžené, tedy bezcenné a bez náhrady škody a ušlého zisku!!!) vysvětlit, že katolíci jsou nadlidi, pro které platí jiná pravidla? Za metr2 půdy se jim nabízí mnohem vyšší cena, nežli obyčejným smrtelníkům a k tomu ušlý zisk.
A to jsou pouze nejviditelnější rozpory.
Je evidentní, že toto bude poslední a zřejmě největší tunel. Pak už tady nebude co ukrást!
Pozitivní na tom všem je jediná věc, přispěje to k zániku kat.církve v Čechách.

Drahý JXD, nejdříve si zjistěte skutečný stav věci a pak zase něco napište.
aznom
Mě osobně jsou církve(všechny ukradeny),považuji je za zbytečné a navíc tyjící z hloupost dotyčných,kteří jsou ochotni věřit neuvěřitelným blábolů,které šíří.
Co mi ale jedno není,je vysvětlení,jak tedy k těmto "majetkům" vlastně církve přišly.
Co je mi známo,tak v celé té kumpanii pracoval jen kostelník .Dary věřících nepočítám,víme poměrně dobře z vlastních zkušeností,jak se k takovým "dobrovolným" darům "dopracovat".
Kde tedy u všech čertů církve "nahromadily" ty tzv.majetky?Z "Křížových výprav"?