Komentáře

Zpět na článek

Nevíte, komu dát hlas? Takhle bude volit redakce Reflexu

5 komentářů

pooch.ledog
Precetla jsem si az ted, co tam vyplodila stran knizete Lukaskova.

Ja vazne nemam chut se do ni stale strefovat, ale bohuzel musim rict, je opravdu uplne blba.

Knize neni bezpohlavni. No ten ma teda sarmu jak lekla ryba. Slecna bude asi mit, co se muzu tyce, prapodivny vkus.

No a ze slechtic na hrade, ouradove atd. v pohradi. To ma byt for? Mno, slecno Marketko, to chce poradne se stipnout a konecne se probudit. Halo, tady soucasnost, nikoli stredovek. Vsimla jste si? Jsme v 21. stoleti, kde slechticke tituly, pokud jeste nekde prezivaji, v podstate nic neznamenaji. Jen joudove nemajici dostatek vlastnich schopnosti a sebevedomi si pred nimi stale jeste sedaji na zadek. Tak mlada, a tak zoufale zaostala. Nj, co cekat od cloveka ktery jako jednorocni maval pacickama na Havla a pak o nem o dve desitky let napise oslavny clanek jako by to byl nejaky novy spasitel.

Ono celkove cist, koho bude volit banda z RX byl docela vesely zazitek. Skoda, ze tu neni smajlik kterymu jista OW rika krutihlavek udiveny.
torinese
Bylo by velmi pikantní,kdyby na českém trůnu zasedl zase Habsburk a ještě k tomu zeťák prominentního nacisty(fotr jeho ženy byl pohlavárem SS a ona to tisku veřejně přiznala).Rakušáci si s fašouny hlavu nelámou, jsou jimi pořád.
Ale že je tolik redaktorů Reflexu tak pitomých jako Hanák a spol., to mě tedy překvapilo. Kdyby volili toho Sobotku, tak to ještě pochopím.

Všichni ti pseudointouši volí Šláfnberga a vůbec jim nevadí,že ho volí taky Kalousek.
Vymezují se vůči korupci a pol.marasmu a přitom volí svatouškovského pokrytce, které dělá Kalouskovi pokrývače všech jeho prasáren.
Možná ale tu podporu jenom proklamují a pak budou volit úplně jinak. Majitel listu by asi neskousnul, kdyby to dali Dientsbierovi. Ne, že by to byla nějaká výhra.

Reflex čím dál tím víc upadá.
torinese
Sem napište váš vzkaz!
pooch.ledog
No tak uprimne, nikde jinde by knize nemohl udelat takovou karieru jako u nas. Tady byl neco jako jednooky mezi slepymi kralem, kdyz se vratil. Zadna komancisticka minulost, naopak z vypuzene rodiny, navic v te dobe narod trpel sentimentem po starych zaslych casech kdy pry slechta znamenala i neco jako vznesenost a uroven. Nektera urcite, jak to bylo s knizecim klanem, o to se vedou spory a vazne nevim, cemu vlastne verit. To ale neni tak dulezite. Muj nazor je, ze ten chlapek - knize - byl v podstate neskodny, docela prijemny clovek, nijak extra chytry, ale taky ne uplne hloupy. U nas se mu nutne a notne zvedlo sebevedomi a hraje si na statnika. Nejak nevidim, ze by na to mel a to opravdu nerikam proto, ze by mi vadil ten knizeci titul ci to ze je bohaty. Jen si myslim, ze se z nej dela daleko vic nez ve skutecnosti je.
Navic si z jeho zivota pamatuji par malickosti jeste z let 90. Treba to, jak svinsky se zachoval ke sve zene kdyz tezce onemocnela a nebo par sarad z politiky. Nerekla bych, ze knizeti na necem nejak extra zalezi. Ovsem - vyjma jeho sameho. Ma tak nejak pohodlne usporadany zivot, ve kterem si spokojene drime a na zbytek sveta kasle.
To by byl prezident jak vino. Pokud by to cele neprospal, v podstate by se jen plouzil Hradem a hledel si sveho, tedy az tak, jak by mu jeho loutkovodic Kalousek dovolil. K tomu sem tam navsteva panstvi a hon, nejaka ta zranice a pijatika, a je splneno.
Na druhe strane, mozna bychom se dozili te uzasne taskarice jako je statni pohreb. Ne ze bych mu to prala, ale vzhledem k jeho veku a tomu, jak senilne vypada je to docela pravdepodobna moznost. Umim si predstavit ten patos jaky by se odevsad linul, ty vazne tvare ctecek/ctecu zprav, ta prima zpravodajstvi z mist pred marnici, na ulicich, v sidle knizepana, pozdeji v kostele....joj, to by zase byla medialni svanda. Jakypak dojaky by pak asi na pocest knizete sepisovali reflexaci?
torinese
Takže jednotná "kulturní fronta" jako za bolševika. I Reflex drží basu s komedianty a hraje si na "elitu" národa, který svou" intelektuální a mravní integritou" vysoce převyšuje.
Hlavně,že vám přijde impozantní ten titul-navrch hůj a vespod fůj.
Jakýpak šlechtic, jakápak čest-vždyť ten váš knížepán dělá krytí největšímu zloději české politiky a slovo čest by vůbec neměl vypouštět z úst.
Co mi nejvíc vadí je to,že se tváří jako neposkvrněnost sama. Že mu to žere Bakalův Respekt, to mě nepřekvapuje,ale že i Reflex?!
Aristokrata dělá aristokratem důsledné dodržování slova, což knížete nikterak netrápí.
A o vtipnosti mám jiné představy-senilní, žvatlavý a vulgární stařík mě tedy vůbec nebere.
Ještě bych pochopila toho Sobotku, i když je to v podstatě politik bez názoru(jako Němcová) a ODS mu to dost pošpatnila.
Slečna Lukášová a její vývody mě snad ani nepřekvapují. Ta nejspíš volí knížete proto,že je tak "šarmantní k dámám" - trochu toho knížecího lesku by tou volbou mohlo padnout i na ni.
Ale že i jinak racionálně uvažující JXD...