Fotogalerie

Zpět na článek

Historie, o které se nemluví: Jak se z vína s kokainem stala Coca-Cola?

3 komentáře

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
v mládí jsme vypili klidně volovi oko... Takže jsme pili jabčák, rybízák a další břečky, lidově zvané čůčo. A ony zas tak levné nebyly, rybízák stál 18 Kčs, což je dnes bratru 250 korun a za to je hodně slušné italské nebo chilské víno. Tehdejší bílé hnusy, jako Cechovní pohár, Sklepmistr neboli "svíčka" apod stály korun 28, což dnes odpovídá nějaké Gran reservě za čtyři kila. A protože tehdejší kupovaná moravská červená vína byla ještě hnusnější, než bílá, tak se míchala s kolou. Říkalo se tomu "houba" a ta kola spolehlivě neutralizovala ten červený fujtajbl... Někdy se do toho pro vyšší obsah alkoholu ještě přidala francovka...)))
Bruno Ferari
Jak svobodne to tehdy bylo...vino s kokainem jste si mohli koupit.
Ivan Russ
A nebylo to víno s kokou náhodou o 100% zdravější než přeslazená břečka s kyselinou fosforečnou a jinými ňamkami.