V Itálii jsem pár let žila, ale jejich kuchyni jsem nikdy na chuť nepřišla. Je to v podstatě stále dokola "pasta" nebo "minestra" a "carne"(většinou steak na grilu). Ryby a mořské obludy nesnáším a pizza se taky časem přejí. Cukroví je v Itálii odporně přeslazené (podobně jako v Turecku a Řecku), navíc s velmi intenzivní vůní čerstvé vanilky, kterou snad rvou úplně do všeho. S výjimkou zmrzliny jsem si tam na dortech pochutnala jedině v hotelích, v cukrárnách prodávají jenom jakési jednotvárné koláče s pudingem a čerstvým ovocem, nebo tvrdé sušenky. Výborný je dezert meringa (sněhové těsto), tiramisu a profiterol (původem ovšem z Francie).
Je pro mne záhadou, proč všichni kuchaříčci v televizních šou vnucují divákům cizácké speciality, místo aby je naučili pořádně vařit svíčkovou.
Je pro mne záhadou, proč všichni kuchaříčci v televizních šou vnucují divákům cizácké speciality, místo aby je naučili pořádně vařit svíčkovou.