Video

Zpět na článek

Když na Václaváku hořely tanky. Podívejte se na jedinečné barevné fotky sovětské okupace

21 komentářů

Richard Zeman
Návštěva přátel ze sovětského svazu podle našeho prezidentčíka Pávko-Havla.
Frantisek Bobovic
zdravim mi starsi jsme to zazili je to za rohem zase ten bolsevickej kde udavali i deti dete se podivat na sumavu kde bylo 5 plotu na chytani nasich lidi
Richard Šebesta
Pan Chrastil je borec. Dobré a důležité snímky ukazují atmosféru té doby. Mají velký historický význam.
Uživatel_5836863
@Richard Šebesta Dík. Já to strejdovi vyřídím. Už mu je přes osmdesát, ale v hlavě to má pořád srovnané.
Frantisek Zemek
zas tak moc jich nehořelo, uhasili to vaťákem )))))
lug70
V 68 roce to byl jasný pokus o kontrarevoluci, který byl prostě potlačen. Tehdy spousta komunistů a StBáků, počínaje Havlem a Dietsbierem, přes Bendu st. a Kroupu až třeba po Booka a Kubišovou se těšila na novou příležitost v novém režimu, tzv. socialismu s lidskou tváří, jenže vsadila na špatného koně. Takže se z nich později stali tzv. disidenti. Z aktivních agentů, informátorů, důvěrníků, rezidentů, kandidátů tajné spolupráce atd. se najednou staly pro tehdejší normalizační režim nepřátelské osoby. Jinak, kdyby se k něčemu podobnému, tedy ke kontrarevoluci schylovalo u nás dnes, myslíte si, že by Brusel nebo NATO tomu jen nečinně přihlíželi? Kdepak, dočkali bychom se taky invaze "spojeneckých vojsk" akorát z druhé strany. Na to se můžete spolehnout.
Uživatel_5836863
@lug70 Pitomost.
Ivo Hájíček
@lug70 Tak Havel byl komunista a STBák? Na to jste přišel kde? Tahle rudá žebrácká sebranka nás normálně přepadla vy kontrarevoluce. Nejste náhodou potomek někoho co psal zvací dopis a i dnes by přivítal tu chamrať otevřenou náručí.
Richard Zeman
@Ivo Hájíček Myslíte jako náš nejoblíbenější prezidentčík agent Pavel?
Milos_S
@lug70
Je mi tě líto. Zkus si nechat od doktora napsat jiné prášky.