Život a styl

Zpět na článek

Česká národní jídla? Všechna jsou rakouská

8 komentářů

puck
Krome toho, ze ten pan predvedl cast sveho zivotopisu (asi hlavni duvod), neni jasne, jestli nektere ty nazvy jidel nemohly byt treba ponemceny..
mamutka
To jsem netušila, že vliv komunistického ministerstva vnitřního obchodu sahal až do oblasti Obertauernu!
Jezdíme tam lyžovat a můj syn je velký milovník "wiener schnitzelů", tak si je dáva téměř každý den. A kupodivu, vždy jsou z vepřového masa.
Myslím, že Reflex sáhl vedle, uveřejňování m rádobysenzačních názorů pana Berwid-Buquoye klesá úroveň jinak kvalitního periodika. Nedělejte nám to, prosím!
dlebowski
samozřejmě,nebýt blahodárného německého vlivu,tak žijeme na stromech a baštíme kořínky.
tento všeználek by se spíš hodil jako host J.Babici.už se nemůžu dočkat dalšího článku
zemekf
Neimportovaly tato jídla české služtičky do domácností rakouskouherského panstva ???
Promiňte Vaše tvrzení je poněkud podivné, když to tak vemu podle něj - tak rakušáci osídlili čechy, protože strašně moc ,,Rakouských,, příjmení se podobá českým.
Je to konina, že ?
sendyman
co taková Vlasta Saletová, uznávaná astronomka, ví o mezinárodní kuchyni? A taky by mě zajímalo, jestli Hloubětín byl někdy v Praze 5... Bukva je nějakej chytrej...
mandat
Sem napište váš vzka­z!Pa­lacin­ky,kne­dliky a povidla,to jsou ceska slova.Rakusaci je ponemcili!!!!!Tak mam takovy dojem,ze se jedna spise o ceska jidla v Rakousku.Jinak kazde druhe jmeno v tel. seznamu ve Vidni je ceske !!!!!
whocares
Kde jste tohoto "experta" vyhrabali, vážení? Máte to zapotřebí tohle uveřejňovat?
desetioky
neni zadny zasadni rozdil nejen v jidle, naopak jsme si povahove i kulturne velmi blizci. Po zruba deseti letech, kdy mam priblizne stejny pocet ceskych i rakouskych pacientu muzu rict, ze ten rozchod s Rakouskem nevysel ani Masarykovi, ani komancum.