Fotogalerie
Zpět na článek
Adolf Hitler chtěl být umělcem, ale jeho obrazy dokazují, že to byla marná snaha
25 komentářů
Mr.klobouk
Za mě jsou ty obrazy v pohodě, já sám bych to nikdy nenamaloval. A jak už tu někdo jiný píše byla chudá doba. Byl to amatér samouk, za mě ale pěkné, obzvláště ty stavby
Jan Nowak
To teda nevím, mě se ty obrazy líbí. To jsou propagovaný mnohem horší matlaniny na trhu.
Ales Chocholousek
@našinec Myslite ze Fiala z SPD (to je neco jako NSDAP) umi malovat?
Ales Chocholousek
Me to prijde jako normalni obrazy, nic hrozneho. Kdyby se zivil jako uspesny malir bylo by to pro svet lepsi.
našinec
Tipuji, že jeden ten obraz má nyní hodnotu miliónů. Možná by Fiala měl začít malovat.
Lenka Patková
No jo, fakt to nemá to něco, něco. Neco navíc , jiného , výmluvneho, originálního. Řemeslně přijatelné, umělecký marné. Přesto když známé jak to dopadlo měli ho vzít . Být o jednoho podprůměrného umělce víc mohlo být o jednoho nadprůměrného nacistického vůdce míň.
Vladimír Bulka
Na samouka amatéra to vůbec není špatné, jakápak marná snaha, v galeriích visí mnohem horší věci. Maloval je nejspíš v době kdy se musel těžko protloukat životem a asi je nikdo ani moc nekupoval, snad za pár šupů, zase taková špička to opravdu není. Kdyby ho ale na tu školu vzali, mohl být třeba ilustrátorem, grafikem a ne psychopatickým masovým vrahem.
Neurolog
Hele, Hitler byl zrůda. To je neoddiskutovatelný fakt. Ale ty obrazy jsou úplně v pohodě. A že ho komise vyhodila? Vzpomeňme na některé špičkové herce, která komise na DAMU vyhodila pro nedostatek talentu.
ivo (novy)
Jestliže tohle namaloval jako samouk, tak talent a cit pro barvy rozhodně měl. Občas mu na nějakém obraze lehce ujíždí perspektiva ale je třeba dodat, že si nevybíral zrovna lehké motivy (budov). Každopádně byl ovlivněný německým romantismem, jako člověk musel být velmi citlivý, takže by stálo za rozbor, co všechno se muselo stát aby se z evidentně citlivého člověka stalo bezcitné monstrum.
umělců akvareluje hůře než Hitler