Fotogalerie
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeJak také mohla vypadat naše státní vlajka? Návrhy vypadaly velmi zajímavě, podívejte se
14 komentářů
reproman
Když já bysem chtěl na vlajce slona.
Ringhofer
Dopadlo to dobře, ba přímo výborně. Zamítnuté návrhy nebyly nijak výrazné, ani elegantní. Výjimkou je návrh Františka Kupky, ten má šmrnc a mohl klidně nahradit československou vlajku v 1993. Nebo obr. 14, ten není tak blízko ruskému vzoru.
@Ringhofer
ten Kupkův je v podstatě ruská vlajka, jen má úzký modrý pruh. A ten 14 zase "vráží klín" a rozděluje tu červenou. Dopadlo to nejlíp, jak mohlo, v podstatě máme unikátní vlajku, pozná ji každý. Podobnou mají jen Filipíny, jen jinak barvy a slunce navíc...
ten Kupkův je v podstatě ruská vlajka, jen má úzký modrý pruh. A ten 14 zase "vráží klín" a rozděluje tu červenou. Dopadlo to nejlíp, jak mohlo, v podstatě máme unikátní vlajku, pozná ji každý. Podobnou mají jen Filipíny, jen jinak barvy a slunce navíc...
@Uživatel_5734171 Až na to, že máte vlajku, ktorú ste ukradli Československu a to porušením zákona ...
Uživatel_5734171
Moc nechybělo a měli jsme vlajku jako Kuba, Portoriko nebo Chile...))) Mně se vlajka líbí a je super, že se nepodařilo ji zprofanovat ani bolševikům, že tam žádné rudé prase neprosadilo nějakou šílenou hvězdu či srp a kladivo, případně kružítko, jako v NDR. "Výhoda" socíku byla, že neustále někde vlajky visely kvůlivá všemožným výročím, tak jsme si vždy nějakou strhli, abychom měli vlajku, když jsme šli na fotbal na nároďák...))) Takže když přišel listopad 1989, byl jsem náležitě vybaven. Vyvěsil jsem tehdy vlajku z okna své kanceláře v pátém patře, přímo proti budově Rudého práva u Masarykova nádraží (tehdy nádraží Praha střed). Byl 22. listopad, široko daleko to byla jediná vlajka, vidět byla široko daleko. Bolševici se mohli zvencnout a volali na naše ředitelství, ať je vlajka ihned odstraněna. Soudruzi na ředitelství se snažili mě přesvědčit, ale marně, nic jsem pochopitelně neodstranil, čas oponou trhnul a za pár dní vyvěšovali vlajky i bolševici z toho Rudého práva, ale to je jiná historie...
Ta vlajka se mnou prožila pak všechny naše hokejové zlaté medaile, v hospodě jsme ji vždy slavnostně dali pod televizi, stal se z toho obřad. Mezi lety 1996 a 2001 vlajka slavila pětkrát zlato z MS a jedno Nagano...
Takže já mám naši vlajku tuze rád...
P.S. Ta vlajka se nikdy neprala, aby neztratila kouzlo, takže v roce 2001 už byla pěkně šmucik...)))
Ta vlajka se mnou prožila pak všechny naše hokejové zlaté medaile, v hospodě jsme ji vždy slavnostně dali pod televizi, stal se z toho obřad. Mezi lety 1996 a 2001 vlajka slavila pětkrát zlato z MS a jedno Nagano...
Takže já mám naši vlajku tuze rád...
P.S. Ta vlajka se nikdy neprala, aby neztratila kouzlo, takže v roce 2001 už byla pěkně šmucik...)))
My jsme si nechali plátno, Slováci tyčku. Tyčku jsme si uřízli novou, Slováci si ušili nové plátno - a všichni jsou spokojení!
Vaše hymna je samozřejmě lepší. Rákóczi-induló, není-liž pravda?