Komentáře

Zpět na článek

Nevolíš, zaplatíš. Proč volby polovina lidí ignoruje?

3 komentáře

strny_82
Dost zásadně nesouhlasím s vývody a přirovnáním pana Jandourka. Co se psem, který čůrá v obýváku venčení nevenčení? A to je případ politiky, komunální obzvlášť. Makataman to vysvětlil velice přesně, volit je mé právo, nikoliv povinnost. Pokud to někdo tak nevnímá, jako by neuznával demokratické principy, na kterých stojí naše (současná) ústava. Dost mě štvou argumenty "Nevolíš, tak nekritizuj!" A Ti, kteří volili, kritizovat mohou? Z jakého mandátu a koho, když si za výsledek mohou sami? Jde samozřejmě o nonsens, ale to v obou případech, uvádím to jako "protiargument", resp. argument se stejně malou relevancí. Pokud dostanu nafackováno, je mi fuk, jestli to bylo zprava nebo zleva, a pokud mám možnost volby, tak nechci nafackovat vůbec! Důležité pro mě je, že se můžu s klidem a rovným hřbetem podívat do zrcadla a, jak zmínil Makataman, nepoblít se.
janskalsky
Nedávno tu hýkal radostí nad úspěchem pravice ve volbách, teď dostal sprchu. S volební neúčastí se Janďourku neoháněj, nezaměstnaní, bezdomovci a lidé pracující za žebrácké platy bohužel k volbám nechodí. Jinak by měla levice většinu kam se podíváš.
makataman
1. S louží po psovi, kterého nevyvenčíte, můžete už předem počítat, ovšem politik, kterého nezvolíte, není v postavení, kdy by měl nárok dělat levotu a Vy měl být zticha. To si nechte pro jiný ovečky! Dost pitomé přirovnání.
2. Nevolit je svobodné právo kohokoliv, nikoli vzdávání se ho, jak se nám snažíte namluvit. V případě, že na všech kandidátkách figurují profláklé postavičky na volitelných místech, tak já osobně nevidím možnost, jak se zůčastnit a nepoblít se před zrcadlem. Zajímalo by mě, jak byste tuto situaci řešil, pokud jste si ji vůbec připustil? Nebo byste pak mlčel, protože jste se vzdal svého práva?