Život a styl
Přihlásit pro přidání komentáře
darda
0
Třeba tohle je hotová perla: kalhoty i s vestou nazýval „Wrangler’s Overall“ (česky: pracovní oděv pro kovboje). A pracovní oděv pro kovboje je americky workroucho for komboj co?
jerryfrankenheimer
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
jerryfrankenheimer
jerryfrankenheimer
Petr Pidrmann
a pamatuji si jak vypadala, podle vás nekvalitní "džínovina " Rifle oproi těm sr.čkám,co se prodávají dnes.Navíc nevím o čem se bavíme, když dnes se i Lewisky šiju výhradně v Číně.
vratislav
To je smysl vašich zdejších produkcí?
Děte makat, zaplaťte dluhy a zmizte do Němec za starou. Jestli vás teda veme. Jako že asi ne....
Děte makat, zaplaťte dluhy a zmizte do Němec za starou. Jestli vás teda veme. Jako že asi ne....
kapsle
Já si tvrdím říci, že není pravda,že by se v Tuzexu prodávaly zahraniční výrobky vyráběné u nás.Pracovala jsem tam léta létoucí- a dováželo se a dost- v podstatě 70-80% byl dovoz.To české- byla auta-Škoda, čokolády, alhohol,nějaká metráž.
A já tvrdím opak. Například džíny Rifle se šily (mimo jiné) i na Kladně. Šilo to nějaké družstvo. Prodejnu mělo nedaleko od Vojenské správy a policie. Nyní to je třída T.G.M. myslím. Pravda, prodávaly je jen občas, ale za české peníze. Jen u kalhot chyběla, pokud se pamatuji, ta velká papírová placka, kterou měly džíny v Tuzexu připevněnou na zadní kapse.
Netvrdím, že všechny výrobky byly zahraniční- je možné ,že nějakou dobu/po roce 1968/ se nějaká produkce Riflí šila u nás. Ale V zásadě neodpovídá pravdě, že by se jednalo o masivní jev -jak jsem psala- 70-80% byl dovoz a z těch 20-30% byl zásadní podíl prodej vozů Škoda.Tedy jen zpochybňuji tvrzení pana autora- že prodej byl pouze český export a že v nějaké větší míře jsme vyráběli výrobky cizích značek.To je blbost.
kebulak
to ze prihlasim a zaplatim za patent jeste neznamena ze jsem fakticky vynalezce... dziny vynalezl jabod davis z pobalti ale nemel 75 dolaru na patent tak poprosil strausse... jinak jeanum se rika jeany proto ze se prodavali prez janovsky pristav: "bleu de gênes" (genua - janov)... jinak s denimem (de nîmes) mate nahodou pravdu... pri vsi ucte vas musim bohuzeů upozornit na to ze jste opravdu ale opravdu vsechnu moudrost sveta (s prominutim) nesezral... a byt vami tak uz sem zadne clanky nepisu protoze sou v nich blbosti... navic tim ukazujete ze tomu nerozumite...