Život a styl
Přihlásit pro přidání komentáře
baci
0
Ke Spartě-měl jsem babičku ,která vyrůstala v Praze-jednou jsem sledoval na černobílé televizi derby Sparta Slavia babička se ptala "kdo to hraje řakljsem že je to derby"babička se zamyslela a pravila Jiříčku doufám,že nefandíš Spartě-Sparta byla vždycky vládní klub/ myslela dobu před válkou/Slavia to byl nobl klub a nejhorší lůza Jiříčku byla Viktorka Žižkov
karel79
Článek celkem stupidní, ale v jádru pravdivý. Dodnes s naprostou pravidelností novinářská obec , komentující sportovní klání vše porovnává se Spartou . Titulky: " mužstvo XY vyhrálo důležitý duel s YZ, a dostalo se tak před Spartu. Všechna mužstva fotbalové i hokejové ligy jsou vlastně jen stafáží pro pražské miláčky ( jejichž hra mimochodem stojí za velké ***) !
mrcasek
takhle se ztrapnit ani jiřina švorcová v dnešní době není k smíchu víc než tento slabší jedinec s tužkou v ruce. připomíná mi to obrázky z ranného dětství, u kterých se marně snažím dopátrat, co jsem těmi čmáranicemi vlastně chtěl říci. omlouvám si to svým věkem 4-6 let. čím si omluvíte vaši rozumovou nezralost vy, pane tesaři ?
archivar
O tom, jak slávisté z Nového Města p. S. jako jediní ve městě přišli se zdravicí pro jednání městské konference KSČ a jak bojovali proti americkému imperialismu heslem : DNES SLÁVISTA MÁ SVOU VÍRU, SPORTEM, PRACÍ SLOUŽIT MÍRU!
http://i54.tinypic.com/xbn1ae.jpg
Zdroj : Zpravodaj TJ Slavia IPS Praha, leden 1984, strana 7
http://i54.tinypic.com/xbn1ae.jpg
Zdroj : Zpravodaj TJ Slavia IPS Praha, leden 1984, strana 7
archivar
Tady je malý důkaz z roku 1963 o tom, jak komfortní podmínky měl "vládní" klub Sparta Praha, toho času nuceně přejmenován na Spartak Sokolovo :
http://i55.tinypic.com/21c9hmp.jpg
Předposlední odstavec, ve kterém klub prosí diváky o pomoc se zajišťováním prostého ubytování pro hráče Sparty...
Zdroj : program k utkání Spartak Sokolovo - TŽ Třinec 19.10.1963.
http://i55.tinypic.com/21c9hmp.jpg
Předposlední odstavec, ve kterém klub prosí diváky o pomoc se zajišťováním prostého ubytování pro hráče Sparty...
Zdroj : program k utkání Spartak Sokolovo - TŽ Třinec 19.10.1963.
tomas33
Je mi teprve 23let, ale takový nesmysl jsem již dlouho nečetl..pane Tesař, to jste byl ve stavu společenské unavenosti? Vždyť ten článek nemá hlavu ani patu - utkání o kterém se datumově zmiňujete se nikdy nehrálo, úprava textu neodpovídá dané době, atd. Nemohu se Vás nezeptat: "a kontrolu faktů ze dvou nezávislých zdrojů jste jako provedl?". Neskutečným způsobem jste naletěl a váš článek je nepřesný a plný nepravd. Jsem zvědavý zda uznáte svoji chybu a připojíte k ní omluvu
pejsy
Nechci vás vytrhovat u vaší radosti z toho , že jste objevili podfuk a tudíš sparta není bolševická , ale mám doma plný sklep výtizků rudého práva , kde je minimálně 30 takových a ještě horších článků vychvalujcí zkorodovanou spartu a zatracujcá Slavii . Propaganda je tam v každém řádku . A když nemáte nikdo důkazi a umíte se navzájem pouze obvinovat , tak se stačí podívat , který klub za totáče byl nejúspěšnější " Sparta ! A proč ?? I debil ví , že tenkrát mohl být úspěšný jen ten , kdo držel basu s režimem ! Ale to jsem odbočil . Závěr je , že důkazů je spousty ! Podívejte se na půdy a do sklepů i do těch vlatních vy rudý ***e ! A pak se vám teprv udělá rudo ! SMRT SPARTĚ . SKS 4ever !!! Drřim palce pane Tesaři . Jednou jste naletěl , ale můj sklep by vám jako materiáli pro miliony článků mohl stačit . ozvěte se . Držim pěsti ! Navždy Slavia
A ty jsi asi šáša co v dětství nechodil do školy na češtinu a místo toho sbíral novinové výtisky Rudého, kde bolševik oslavuje svoji milovanou bolševickou Spartu. Tohle kdyby si o Spartě řekl před mým dědou, který seděl v 50. letech z politických důvodů 2 roky v krimu, tak by o tebe ty disidente přerazil hůl a tím by to asi neskončilo! O tom jak byla Sparta za bolševika protěžovaná svědčí, jak to výše uvádíš, její úspěšnost! Jasně! Co třeba trochu čísel! 1919-1948 vyhrála Sparta tuším 9 titulů, ve 30. letech byla nejlepší tým na kontinentu, mezitím 1939-1945 vyhrála Slavia 5 titulů (podle tvé teorie by měla být tedy nacistická-hanbou bych se musel stydět, kdybych něco takového tvrdil o Slavii, které si vážím). Pokračujme v číslech! V letech 1949-1984-tedy v období nejtužšího komunismu-vyhrála Sparta nespočet titulů! Celkem jich bylo ty troubo 4(slovy čtyři)!!! Už to stačí člověku, který má zdravý úsudek k tomu, aby smetl vaše ubrečené, ničím nepodložené fráze o protěžované Spartě ze stolu! V době normalizace hrála Sparta dokonce druhou ligu! To je vizitka protěžovaného klubu? To, že Sparta začala koncem 80. let vyhrávat a pokračuje v tom až doteď, což znamená, že ji nerozhodil ani nástup nenáviděné demokracie, přisuzuji tomu, že se trenérovi Ježkovi podařilo přivést fantastickou mladou generaci fotbalistů v podobě Haška, Skuhravého, Straky, Bielika, Chovance, Grigy atd., kteří potom tvořili základ úspěšné reprezentace na MS v Itálii v r. 1990. Pokud vím, tak Slavia hrála za komunistů taky chvíli druhou ligu, ale také měla možnost několikrát ligu vyhrát.Třeba v sezóně 1965-66 ji stačilo v posledním kole udělat doma bod s Interem Bratislava, ale tradičně se slávistický tým sesype a prohraje 0:1! To, že nebyla Slavia disidentským týmem potvrzují níže uvedené odkazy Archiváře 66, i to že byla tradičním účastníkem 1. ligy! Myslím, že komunisti dokázali s třídním nepřítelem zatočit mnohem důrazněji!!! Ještě jedna rada! Lež neobhajuj lží, protože pak jsi za hlupáka!