Život a styl
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeI mistr Tesař se někdy utne. Reakce na diskuzi ke článku Český fotbal za komunismu
24 komentářů
sendyman
O co myslíte tu kráčí? Jen o bláboly těch, co si myslí, že jsou "mocní", tedy novinářů.
Oni mocní opravdu jsou (ale vocaď-pocaď, jen, dokud se nenas...ere majitel), dokážou zmanipulovat "masu".
Ale jaksi zapomínají, že se nás snaží manipulovat tam, kam jsou manipulováni oni...
Již vzůru, ksindlové, toho bohdá nebude!!!!
Sparta!
Slavia!
Oni mocní opravdu jsou (ale vocaď-pocaď, jen, dokud se nenas...ere majitel), dokážou zmanipulovat "masu".
Ale jaksi zapomínají, že se nás snaží manipulovat tam, kam jsou manipulováni oni...
Již vzůru, ksindlové, toho bohdá nebude!!!!
Sparta!
Slavia!
reddwarf
vaši omluvu nepřijímám, stejně jako ji nepřijímá můj děda, který v 50. letech seděl 2 roky z politických důvodů v kriminále! Představte si,že je Sparťan! Když jsem si přečetl váš hloupý a pomýlený článek, i tento jeho upgrade, tak jsem myslel, že se pozvracím.V podstatě nevím co si o vás mám myslet. Je zřejmé, že jste typ intelektuálního pozéra, který si rád hraje na nositele původního genofondu lidstva, nadčlověka, který ví co je pravda, tudíž si ani nepotřebuje ověřovat fakta! Jen by mě zajímalo, jestli jste víc bulvární novinář, jak to ve vašem upgradu, předpokládám, že nechtěně uznáváte nebo jste opravdu tak zamindrákovaný fanoušek Slávie?! Stačí se jen podívat na statistiky! Sparta v letech 1949-1984 získala 4 tituly, což je asi tak dvakrát méně než kolik získala titulů v letech 1919 až 1939!!! V době normalizace hrála dokonce druhou ligu! Jestli tohle je statistika protěžovaného klubu, tak nevím jestli ho má potom vůbec cenu protěžovat! Slavia samozřejmě komunismus odskákala, ale Sparta také! Sparta možná trochu méně, ale to ze Sparty nedělá bolševickou organizaci! I Slavia mohla v době totality několikrát titul získat, ale v rozhodující chvílích tradičně selhala! Každopádně vám chci říct, že právě vy byste se se svým propagandistickým literárním stylem, absencí jakéhokoliv zájmu o objektivitu a ideologickou zabedněností hodil do Rudého práva velice! Předpokládám, že AC SPARTA PRAHA vůči vám podnikne právní kroky a budete se muset omluvit doopravdy!
mrcasek
nepřeji nikomu nic špatného, proto panu tesařovi odpouštím a doufám, že jeho děti budou mít maximálně tolik inteligence, jako jejich otec, aby jim nikdy nedošlo, k čemu se dokázal snížit. ušetřej se tak hanby a velkého ponížení.
geza
Omyl?Nikoliv,záměr.Když se mi nedaří,stáhnu ssebou ostatní.Zloba.Nenávist.Ubohost.Malost.Citová vyprahlost.Mindrák.Závist.Agrese.A taky hnus.
Horak70
Nevím, jestli jsem to v té záplavě reakcí nepřehlédl, ale zaráží mě, že člověk od novin nekoukne a nevidí, tedy neuvědomí si, jak vypadaly noviny před rokem 1989. Tohle je prokazatelně tištěno moderní metodou, jakou jsou noviny tištěny dnes, a jakou pokud vím byla před revolucí tištěna jedině brněnská mutace Svobodného slova. Všechny ostatní deníky, tím spíše Rudé právo, byly v té době tištěny z klasické olověné sazby a ta prostě na papíře vypadá jinak!
Ano, máte pravdu. I když nerad zevšeobecňuji, Slavie je zřejmě opravdu klub intelektuálů, narozdíl od "dělnické" Sparty. Problém je někde jinde. Položme si otázku, kdo je dělník a kdo intelektuál. Nevím za co mám například pokládat sám sebe. Jsem absolvent 1. LF UK a člen Mensy, přesto se nepokládám za intelektuála. Stejně tak jako řadu svých kamarádů - absolventů stejné fakulty, případně VŠE, právnické fakulty UK apod. Za intelektuály považuji například pana Tesaře, či pana Rejžka. Čím se podle mne intelektuál od dělníka liší? Dělník pracuje a dělá něco užitečného, ať už rukama u nějakého stroje, za volantem, nebo s krumpáčem, nebo hlavou u kancelářského stolu, či počítače nebo obojím jako já např v ambulanci nebo u operačního stolu. Na rozdíl od nás dělníků, intelektuál nic takového nedělá. Je to nešťastný člověk, který nebyl schopen se smysluplně zapojit do společnosti a proto běduje, skuhrá a pláče. Je celkem jedno nad čím - někdo nad globálním oteplením, jiní nad nespravedlností světa na níž svádějí neúspěchy své, případně (jako např pan Tesař a Vy) svého oblíbeného fotbalového týmu. Takže drahá Jullietto, poplačte si a buďte nadále hrdá na své intelektuálství. Já se klidně přihlásím k těm dělníkům i k milované dělnické Spartičce. A když třeba nevyhrajeme titul , určitě to nebudu svádět na bolševiky, fašisty, rasisty, budhisty, nebo dokonce na rozhodčí, ale vždycky jen a jen na špatné výkony našich miláčků.
P.S. kdyby se Vám někdy chtělo, zkuste si to taky - uvidíte, že se Vám bude žít lépe