Komentáře
Přihlásit pro přidání komentáře
d.danek
ne proto, že nemusím jako majitel nemovitosti uklízet chodník u domu, ten uklízím dál, ale proto, že se nestrachuji, když odejdu do zaměstnání a chodník nebude uklizen, že budu v případě úrazu chodce na tomto chodníku platit bolestné, nemocenské, atd. To přeci také vedlo pana Kuberu k předložení tohoto zákona. Žiji na malém městečku a musím říct, že cca 80% majitelů nemovitostí uklízí sníh i dnes. Je to tak, že kdo uklízel dřív, uklízí i dnes.Ve velkých městech asi jen anonymita nenutí majitele chodník uklidit i když nemusí.
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Chauif
U nás to provedli jednoduše. Magistrátní úředník se hluboce zadíval do mapy města a určil, kolik je potřeba lidí na údržbu každé ulice, náměstí a pod. Potom se vyhlásilo, že každý, kdo má zájem dostávat měsíčně 2000 korun za úklid a pod, nechť se ohlásí na magistrátu. Výplata hotově vždy k 1. dni měsíce. Lidi se přihlásili, podepsali jednoduchou smlouvu, dostali rajón. Jejich úkolem je vždy nejpozději do 10 hodin od konce sněžení, nebo v jeho průběhu každé 4 hodiny, jejich rajón poklidit Od města dostali hrabla, někde si koupili frézu (když mají rajónů několik) a pod. Plnění povinností sleduje Městská policie, která upozorňuje dotyčné lidi na nedostatky. Technické služby města poklízí silnice, cestičky v parku a všichni jsou spokojení.
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
vrkal
Občas jezdím do vídně, poprvé jsem to viděl v r. 1989. Na jedné ze stanic metra stálo auto s hrablama. Kdo přišel nahlásil jméno dostal hrablo a cíl. Po vrácení hrabla a malého lístečku uředník radnice proplati 15 šil./hod. Za dopoledne bylo hotovo. Dnes se doma povaluje lidí aco alternativní tresty, nebo domácí vězení, nebo nezaměstnaní anebo,nebo nebo
Mimochodem, otázka v anketě je položena špatně: jaképak "město"? Vlastník chodníku!
Ať už je to obec, nebo kdokoliv jiný, nebo majitel přilehlé nemovitosti.
Samozřejmě, že před svým domem uklízím (3 hodiny po mně přijede obecní "četa" a to, co jsem uklidil. mi z poloviny nahrne zpátky...), ale nevím, proč bych měl být právně zodpovědný, pakliže si na cizím chodníku někdo přivodí nějaký úraz? A to je to, oč tu běží.
Proto mi zákon č. 13/1997 Sb. u *** není...