Komentáře
matej77
Však odpovědný nejste, odpovědný je majitel pozemku - o co jde? Mě je nějaký zákon, s odpuštěním u ***e. Chodník uklidím tak či onak. čest práci a smrt plným debatám.
sendyman
Můžete se přijít podívat!
Mimochodem, otázka v anketě je položena špatně: jaképak "město"? Vlastník chodníku!
Ať už je to obec, nebo kdokoliv jiný, nebo majitel přilehlé nemovitosti.
Samozřejmě, že před svým domem uklízím (3 hodiny po mně přijede obecní "četa" a to, co jsem uklidil. mi z poloviny nahrne zpátky...), ale nevím, proč bych měl být právně zodpovědný, pakliže si na cizím chodníku někdo přivodí nějaký úraz? A to je to, oč tu běží.
Mimochodem, otázka v anketě je položena špatně: jaképak "město"? Vlastník chodníku!
Ať už je to obec, nebo kdokoliv jiný, nebo majitel přilehlé nemovitosti.
Samozřejmě, že před svým domem uklízím (3 hodiny po mně přijede obecní "četa" a to, co jsem uklidil. mi z poloviny nahrne zpátky...), ale nevím, proč bych měl být právně zodpovědný, pakliže si na cizím chodníku někdo přivodí nějaký úraz? A to je to, oč tu běží.
matej77
Třeba já. Myslím si, že ulidit před barákem je slušné k lidem, kteří okolo mého domu chodí. Na tom nic odborového nevidím. A zároveň souhlasím s tím, že za svůj majetek odpovídá majitel - tedy obec. To mi nebrání být slušný. A vám?
sendyman
co za 28% odborářů hlasovalo, že chodník má uklízet ten, komu nepatří...
d.danek
ne proto, že nemusím jako majitel nemovitosti uklízet chodník u domu, ten uklízím dál, ale proto, že se nestrachuji, když odejdu do zaměstnání a chodník nebude uklizen, že budu v případě úrazu chodce na tomto chodníku platit bolestné, nemocenské, atd. To přeci také vedlo pana Kuberu k předložení tohoto zákona. Žiji na malém městečku a musím říct, že cca 80% majitelů nemovitostí uklízí sníh i dnes. Je to tak, že kdo uklízel dřív, uklízí i dnes.Ve velkých městech asi jen anonymita nenutí majitele chodník uklidit i když nemusí.
voj_tech
A proč by nemohl na dohodu o provedení práce?
Mimochodem, na živnosťák nemusíte mít nutně provozovnu, stačí se nahlásit do bydliště - činnost odklízení sněhu zřejmě provozovnu nepotřebuje. DPH? Těžko by si vydělal víc než milion...Atd.
Mimochodem, na živnosťák nemusíte mít nutně provozovnu, stačí se nahlásit do bydliště - činnost odklízení sněhu zřejmě provozovnu nepotřebuje. DPH? Těžko by si vydělal víc než milion...Atd.
Proto mi zákon č. 13/1997 Sb. u *** není...