Komentáře

Zpět na článek

Na Palackého náměstí v Praze se sešla rudo-oranžová armáda odborářů

12 komentářů

jan9
Trochu ironicky: .... Copak nějaká stávka, to je prkotina proti tomu, že náš stát byl ve vážném ohrožení. A tak musela jak sněmovna, tak i starý senát v poslední den své existence, projednat ve stavu legislativní nouze, zákony proti ohrožení republiky. A které to byly? Například bylo naprosto nezbytné zcela zrušit sociální příplatek, který byl určen těm nejchudším rodinám s dětmi. Bylo také nezbytné odebrat 60% příspěvku zdravotně postiženým lidem, kteří jsou odkázáni na pomoc jiných lidí. A tak děkujme Straně a Vládě i oběma komorám parlamentu, že zachránily naši republiku. Že se tím moc nezískalo? Nevadí! Děkujme jim také za to, že nepřipustily, aby ubyla nějaká koruna z plných měšců nejbohatších. A jsem přesvědčen o tom, že můžeme dopředu poděkovat i Ústavnímu soudu, který tuto záchranu republiky posvětí.
samael
i Falmer,Grebeníček a Grospič,kteří společně Rokem,Farkašem dadodali této akci takový voňavý estébácký odér.Soudruh Zavadil může být na své kamarády opravdu hrdý.
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
samael
za blaho našich pracujících dělají jen svou práci.Oni prostě musí vykazovat nějakou činnost,aby si své bohatství zasloužili.
pismenacislice
Včera jsem měl krátký rozhovor s jedním odborářem. Právě pronesl projev na téma: zubožení státní zaměstnanci a solidarita. Tak jsem mu položil otázku, že když mluví o solidaritě, tak co říká na solitaritu státních zaměstnanců s tou většinou zaměstnanců, co pracuje v soukromém sektoru. Že já tu solidaritu státních zaměstnanců nevidím. A že by mne zajímalo, co říká na to, že v soukromém sektoru se propouštělo už dávno, nehledě na snížení platů, které bylo většinou daleko větší, než kolik se plánuje u státních zaměstnanců. Rozumnou odpověď mi však na to nedal.
muhlhaus
rušení platových tabulek je opravdu, na rozdíl od snížení platů, blbost. Povede to akorát k větší korupci a řiťolezectví ve státních organizacích. Mladé pohledné státní zaměstnankyně (a možná zaměstnanci, záleží na pohlaví a zaměření šéfa) můžou mít teď perspektivy docela dobré.
sopouch
To, že úředníci placení státem jdou demonstrovat za zachování svých platů považuji za neuvěřitelnou drzost.Pracoval jsem na Krajském úřadu od doby jeho založení. V době jeho založení nás bylo 100 úředníků. Plán byl, že úředníků bude 200. V současné době je jich 500. Tam, kde práci zvládli dva dnes je jich 15. Samozřejmě, že nemají pořádně co dělat. Plat vedoucího odboru se pohybuje kolem 50 000 Kč hrubého. K tomu každý úředník mimo svého a ne malého platu bere čtvrtletní a mimořádné odměny, ošatné, příspěvek na dovolenou.Dále jsem jim platí studium v pracovní době, což za rok není malá částka. Když úředník svojí neznalostí způsobí škodu nenese za to žádnou odpovědnost. Drtivá většina z nich není schopná se uživit v soukromé sektoru, protože dohromady nic neumí. Právě se bojí toho, že budou propuštěni a zlaté časy jim skončí. Nehledě k tomu, když se prosáklo, že se budou platit snižovat, tak jim platy dvakrát zvedly. Jednou o šest procent a po druhé o sedm procent. Když se jim vezme deset procent, tak rozhodně škodní nebudou.
janskalsky
Politické zaměření redaktora s zase dá zjisti po první půl větě článku. Jinak stávkovaali i BÝVALÍ voliči pravice (příště už se nachytat nedají) Podobné štvavé články se naposledy vyskytly v nacistických novinách, když se chrlil oheň a síra na židy. Pak vám nemá klesat prodej. Ti dobře placení manažeři vás před končným krachem nezachrání. Pro ten případ vám pane redaktore nabízím volné místo v nepřetržitém provozu v naší chemičce. 15 tisíc hrubého...
dinu_lipatti
Bravo , pane Skalský
samael
Roko,­Farkaš­,Dolej­š,Prci­na ...Šli byste s nimi na pivo?Já ne,ale kdyby ještě žili Gottwald,Husák nebo Mamula,tak by s nimi asi měli o čem povídat.