Život a styl

Zpět na článek

Reportáž z jednoho nájezdu Spasitele

4 komentáře

jachymc
... takové to máme.
ch.hana
Přeji krásné vánoce, slečno Wolfová...
tritecky
stromeček nám nepadal. je v květináči, stojí nám na balkoně a osvětluje místnost přes velké balkonové okno. máme pak jarní rituál vožení dříví do lesa - stromeček, který nezažil umístění v teplé, suché místnosti, zasadíme. už jich je tam v řadě pět.
Ježíšek napsal dětem dopis, že mají jít spát, že toho má hodně a přijde hodně pozdě večer, možná až ráno, tak šly. tím odpadly komplikace s unavenými a zároveň napjatými dětmi. ráno to zvládly mnohem líp.
nic neshořelo.
nikdo neplakal.
jen mně bylo tak nějak smutno. ani nevím proč. nemám prostě vánoce ráda.
griffon
Sem napište váš vzkaz!Já nevím, ale v tomhle případě více než kdy jindy platí, že jaký si to uděláš, takový to máš. U nás doma táta nikdy ani nehnul prstem, aby mámě na Vánoce pomohl, všechno odjakživa připravuje sama a stejně jsme vždycky měli krásný a pohodový svátky. Stromeček je každý rok přivázaný aby nepadl (Na to jako ženská potřebuje chlapa, aby jí tohle došlo? A kde je ta rovnost pohlaví?), návštěvy jsme si v klidu objezdili hromadnou dopravou (Máma si narozdíl od spousty jiných ženských v klidu uměla a umí přiznat, že její řidičské umění není nic moc a než aby štvala a ohrožovala normální řidiče svojí jízdou, tak jsme si prostě v klidu sedli do autobusu a jeli...teď už řídím já) a máma nám už jako malým dokázala vysvětlit, že Ježíšek je sice kouzelnej, ale není všemocnej a neomylnej, takže občas něco nezvládne nebo pokazí, ale kvůli tomu se na něj nesmíme zlobit, protože určitě dělal co mohl (takže jsme vždycky byli šťastní a spokojení a něco jako "Ježíšek to zkonil" bychom v životě neřekli). Takže tak...nicméně článek je krásným obrazem toho, jak vánoce dneska vypadají, ale za to nemůže nikdo jiný než sami lidé.