Život a styl
Přihlásit pro přidání komentáře
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
demontormen
podívejte se na obyčejný lidi, hulí, chlastaj a utrácí za nesmysly, kvalita jídla je pro ně na posledním místě, halvně ať je to nejlevnější, zbyde mi na pivo... To je ta "česká masa" , většina národa, které stačí rohlík se salámem který se o maso ani neotřel. Bývám často v Bavorsku, kde mají v každé větší vesnici řezníka, který prodává vynikájící maso, které ale pochází jenom z místní oblasti - lidé si dovoz ani nekoupí! To samé mléčné výrobky, pekárny... Zvláštní je, že ceny jsou naprosto srovnatelné s cenami (ovšem těch kvalitnejších) produktů v čechách. U nás se v roce 1994 stalo to, že politici přijali normy, které umožňují výrobu nemasných salámů a sýrů z rostlinného tuku. V německu je slovo smetanová zmrzlina definována: (mléčný výrobek s obsahem MINIMÁLNĚ 60% PRAVÉ smetany). U nás je to necelých 40 %, takže třeba zmrzlina magnum je tu skoro stejně drahá jako je všude v evropě, jen má místo 60ti necelých 40 procent smetany + rostlinný tuk. Proč by měly vyrábět něco kvalitnějšího, když mophou takto ušetřit - chyba není u nich, ale u nás, v naší české benevolenci, neodpovědnosti,krátkozrakosti (dneska dostanu úplatek a schválím normy na nepoživatelné jídlo, ale co pak budu jíst já???)
Teď jste na to kápnul. V Německu a dalších demokratických zemích je vše za +- stejnou cenu jako u nás (výjimkou jsou možná severské státy a Švýcarsko), lae kvalitou jsou daleko výše. Z čehož opravdu vyplývá, že si necháme vše líbit a ještě ten hnus rádi zaplatíme (byť se tu mzdy pohybují okolo 1/3-1/4 západní úrovně). I ti kšeftaři a ojebávači poláci mají kvalitnější potraviny, než máme my...
pilotka23
Z brigády v hypermarketu jednoho nejmenovaného obchodního řetězce si pamatuji, jak jsme ráno okrajovali okoralé, opocené a naplesnivělé, asi dva dny prošlé sýry, znovu je balili a opatřovali štítkem s datem spotřeby za dalších několik dní. Obraceli jsme oschlé krájené salámy, aby byly navrch růžovou stranou a ne hnědou, nazelenalé a vylouhované maso nakládali tou pěknou stranou k zákazníkovi a rychle s ním do igelitu, než ho zákazník ucítí. Ovoce a zelenina, které v okolních zemích supermarkety vyřazují jako vhodné už jen pro prasata, se vozí do ČR coby I.jakost. Uzeniny by klidně mohly nést označení "vegetariánská potravina", protože maso neviděly ani z rychlíku. A to tam všude na zdech visí plakáty s pravidly, z nichž si nejvíc pamatuji jediné: "Nikdy neprodávej zákazníkovi to, co bys sám nesnědl!" V případě těchhle potravin platíme pouze za humus, šizení, náhražky a exploataci přírody, protože braní ohledů a poctivost stojí prachy. Ale co by malý český člověk neudělal, aby ušetřil pár kaček...
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Chauif
Máte pravdu. Kvalita potravin v této zemi je velmi tristní. Pokud jdete do restaurace, tak abyste měl s sebou rovnou léky proti otravě. Je to HNUS, HNUS, HNUS. Jen málo restaurací si zaslouží název Restaurace...
Já sám u Pohreicha byl v restauraci a jedl. Přiznám, že se pro mne jednalo o vrcholný gastronomický zážitek a dodnes na něco takového vzpomínám.
Trhy: u nás v Olomouci bývaly a snad ještě někde jsou. Jenže pro mne, pracujícího člověka je nemožné někam jít dopoledne ve všední den a něco koupit. O víkendech se raději vyspím, ale když už se někam dostanu, tak trhovci balí stánky a mají vyprodáno.
Já sám u Pohreicha byl v restauraci a jedl. Přiznám, že se pro mne jednalo o vrcholný gastronomický zážitek a dodnes na něco takového vzpomínám.
Trhy: u nás v Olomouci bývaly a snad ještě někde jsou. Jenže pro mne, pracujícího člověka je nemožné někam jít dopoledne ve všední den a něco koupit. O víkendech se raději vyspím, ale když už se někam dostanu, tak trhovci balí stánky a mají vyprodáno.
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
kebulak
ze o dost ukazkovejsi je porad stejne televize prostreno... tam je presne videt to co prumerny obcan povazuje za delikatesu a kdyz jim tam nekdo predlozi carpaccio ze syroveho ("boze hruza syrove maso nejim") hoveziho tak nad tim ohrnuji nos
O tom mi ani nemluvte! Rád vařím a tak se semtam i na nějaký pořad o vaření podívám. Ale co předvádějí tam... Vrcholem a čelem k masám je to šmejdění po bytě a prolejzání skříní.
A máte pravdu: maso nejím, chleba nejím, ryby nejím, zeleninu nejím, alkohol nesnáším (divočina na víně)...
Tak proč, sakra, lezou ti *** do gastronomického pořadu?
A když jsem v nějakém spešl díle viděl pohromadě tu Mojsejovou (někde tu o ní píšou) a Bartošovou, radši jsem si šel koupit flašku...
A máte pravdu: maso nejím, chleba nejím, ryby nejím, zeleninu nejím, alkohol nesnáším (divočina na víně)...
Tak proč, sakra, lezou ti *** do gastronomického pořadu?
A když jsem v nějakém spešl díle viděl pohromadě tu Mojsejovou (někde tu o ní píšou) a Bartošovou, radši jsem si šel koupit flašku...
A například takovy Lidl prodává v Čechách uplne stejné potraviny jako v Německu, Anglii nebo například v Polsku.
Co se týče stravovacích návyků, tak na tom rozhodně nejsme nějak zvlášť dobře, ale alspon se u nás 70% populace neživý jidlem z Take Away ( většinou hranolky a burger vyfritovanej v hydrogenerated oil) a také sem v Čechách nikdy neviděl zvrácenosti typu fritovaný mars, případně fritovaná pizza - velmi populární především ve Skotsku).
Nebudu se pouštět do jiných tématu , protože s tim článek nesouvisí, ale mohl bych se tu dlouze rozepsat o "kvaltach" Anglického stavebnictví, velmi "nízké" kriminalitě, "absolutnímu" pořádků na ulicicha "žádných" problémech s kriminalitou a násilnostmi mladých a dětí.
Jak se to říkává : trava u sousedu je vzdycky zelenejsi i presto ze jsem ji nikdy nevidel.......