Život a styl
neilyoung
Teď jste na to kápnul. V Německu a dalších demokratických zemích je vše za +- stejnou cenu jako u nás (výjimkou jsou možná severské státy a Švýcarsko), lae kvalitou jsou daleko výše. Z čehož opravdu vyplývá, že si necháme vše líbit a ještě ten hnus rádi zaplatíme (byť se tu mzdy pohybují okolo 1/3-1/4 západní úrovně). I ti kšeftaři a ojebávači poláci mají kvalitnější potraviny, než máme my...
demontormen
tenhle pořad je sonda do podprůměrnosti, nechápu kdo na to můžře koukat, ostatně kdo dnes sleduje tv jako celek....
demontormen
podívejte se na obyčejný lidi, hulí, chlastaj a utrácí za nesmysly, kvalita jídla je pro ně na posledním místě, halvně ať je to nejlevnější, zbyde mi na pivo... To je ta "česká masa" , většina národa, které stačí rohlík se salámem který se o maso ani neotřel. Bývám často v Bavorsku, kde mají v každé větší vesnici řezníka, který prodává vynikájící maso, které ale pochází jenom z místní oblasti - lidé si dovoz ani nekoupí! To samé mléčné výrobky, pekárny... Zvláštní je, že ceny jsou naprosto srovnatelné s cenami (ovšem těch kvalitnejších) produktů v čechách. U nás se v roce 1994 stalo to, že politici přijali normy, které umožňují výrobu nemasných salámů a sýrů z rostlinného tuku. V německu je slovo smetanová zmrzlina definována: (mléčný výrobek s obsahem MINIMÁLNĚ 60% PRAVÉ smetany). U nás je to necelých 40 %, takže třeba zmrzlina magnum je tu skoro stejně drahá jako je všude v evropě, jen má místo 60ti necelých 40 procent smetany + rostlinný tuk. Proč by měly vyrábět něco kvalitnějšího, když mophou takto ušetřit - chyba není u nich, ale u nás, v naší české benevolenci, neodpovědnosti,krátkozrakosti (dneska dostanu úplatek a schválím normy na nepoživatelné jídlo, ale co pak budu jíst já???)
sendyman
Poslyšte, to je zajímavé!
Mně zas člověk, který tam také dlouhodobě (trvale) žije tvrdil, že tamní Tesca jsou "plná" produktů od místních farmářů!?
Mně zas člověk, který tam také dlouhodobě (trvale) žije tvrdil, že tamní Tesca jsou "plná" produktů od místních farmářů!?
A například takovy Lidl prodává v Čechách uplne stejné potraviny jako v Německu, Anglii nebo například v Polsku.
Co se týče stravovacích návyků, tak na tom rozhodně nejsme nějak zvlášť dobře, ale alspon se u nás 70% populace neživý jidlem z Take Away ( většinou hranolky a burger vyfritovanej v hydrogenerated oil) a také sem v Čechách nikdy neviděl zvrácenosti typu fritovaný mars, případně fritovaná pizza - velmi populární především ve Skotsku).
Nebudu se pouštět do jiných tématu , protože s tim článek nesouvisí, ale mohl bych se tu dlouze rozepsat o "kvaltach" Anglického stavebnictví, velmi "nízké" kriminalitě, "absolutnímu" pořádků na ulicicha "žádných" problémech s kriminalitou a násilnostmi mladých a dětí.
Jak se to říkává : trava u sousedu je vzdycky zelenejsi i presto ze jsem ji nikdy nevidel.......