Zprávy
Přihlásit pro přidání komentáře
muhlhaus
0
Co mají ty rozsudky společného (kromě toho, že to jsou rozsudky)? Chápal bych, kdyby se porovnávaly rozsudky nad pasáky, nebo mladými vrahy u nás a v USA.
sirien
0
relativní pojetí výše trestu vůči společenské nebezpečnosti
torinese
A dorazil mě článek JXD o mladoboleslavském úchylovi z Ukrajiny , který zprznil několik dvanáctiletých dívek, v součtu to dělá kolem 270 kontaktovaných obětí po internetu (po nichž chtěl zaslání fotografií intimních částí těla), a jehož soudkyně z České Lípy propustila z vazby. Podotýkám ,že nežádala ani kauci.
vaclavvaclav
Proboha! Nejenže píšete o dva roky staré kauze, navíc jak o ní píšete?
To má být nějaký mírně rozšířený nadpis? Na to, co kolegové (pro Vás, pane autore, spíš "bozi") v NY Times zvládli sepsat pár dnů po události, jste se Vy nezmohl za celé dva roky ;)
Chápu, že nezabýváté kauzou jako takovou, spíš srovnáváte, ale stejně, nestydíte se vydat "článek" čítající sotva pár vět?
inspirace viz. http://thelede.blogs.nytimes.com/2009/02/22/fifth-grader-is-charged-with-killing-fathers-fiancee/
Pěkná Vaše vizitka a zpráva o tom, v jakém stavu je naše žurnalistika... analýza žádná, výzkum informací k tématu nepatrný - opsání pár vět z archivu, na konci alibistické "Porovnejte sami, zdali je to správné". Je mi zle.
To má být nějaký mírně rozšířený nadpis? Na to, co kolegové (pro Vás, pane autore, spíš "bozi") v NY Times zvládli sepsat pár dnů po události, jste se Vy nezmohl za celé dva roky ;)
Chápu, že nezabýváté kauzou jako takovou, spíš srovnáváte, ale stejně, nestydíte se vydat "článek" čítající sotva pár vět?
inspirace viz. http://thelede.blogs.nytimes.com/2009/02/22/fifth-grader-is-charged-with-killing-fathers-fiancee/
Pěkná Vaše vizitka a zpráva o tom, v jakém stavu je naše žurnalistika... analýza žádná, výzkum informací k tématu nepatrný - opsání pár vět z archivu, na konci alibistické "Porovnejte sami, zdali je to správné". Je mi zle.
pinochet
Veškeré problémy tohoto státu mají na svědomí naše soudy. Nepoměr ve výši trestu, kdy politik za úplatek 2 miliony korun dostane pokutu 100 000 a krádež za pár tisíc je ohodnocena 2 roky. Právo stojí více za obžalovaným než za obětí, které nezbyde než se obrátit až na soud ve Štrasburku. U nás je trestné to, co jinde ne a obráceně. Soudnictví je zde podivné a pochybné.
Soudy soudí podle zákonů, které navrhují námi a vámi volení poslanci v parlamentu. Volíme, koho volíme, tak se potom nedivme!!!
To sice máte pravdu, ale u našich soudů je podivuhodná" pružnost". Výše trestu u nás okatě souvisí se společenským statutem a finančními možnostmi obžalovaného. Za komunistů dostal vrah přibližně stejný trest v Chebu jako v Ostravě. Dnes je soudnictví prolezlé korupcí jako všechny orgány státní správy! A také známe rozsudky na objednávku od "ochránců lidských práv"...
Do té rovnice pro výši trestu bych nezapomínal přidávat také mediální tlak, kterému naši soudci tak nadšeně a rádi podléhají (viz nedávno ti žháři, co za zničení majetku a poranění dítěte slízli trest horší, než se u nás dává za několikanásobné vraždy - ať mi soudkyně nezkouší kecat nic o tom, že na ní neměla vliv TV Nova co jednání nahrávala)
Přesně tak, někde jsem četl, že jsme zemí, která má snad nejvyšší procento soudů, které se právě dostali až za hranice. Proč asi, protože u nás se nic nevyřeší. V mnoha případech soud spíš brání obžalovaného než žalobce. Stejně tak tresty jsou tak nízké, že nikomu nevadí. Je to výsměch.
Někdy jsou a někdy zase nejsou - to je podle mě základní problém, české soudy soudí jednotlivé záležitosti (vraždy, únosy, pohlavní zneužívání, znásilňování, krádeže...) naprosto bez kontextu čehokoliv jiného a často i bez kontextu jiných, obdobných, případů, takže tady prostě neexistuje nic takového jako intuitivní vztah mezi činem a trestem - za krádež tu člověk dostane klidně víc než za vraždu, za zabití v sebeobraně víc než za úmyslné obecné ohrožení a v důsledku člověk vlastně ani netuší, co může kdo dostat za co. Soudnictví u nás není ani tak nefér nebo zkorumpované, jako spíš totální chaosem ovládnutej bordel ve kterym aby se prase vyznalo, což je možná ještě horší, než kdyby bylo prostě jenom zkorumpované - korupce se víceméně dá ještě nějak pořešit během pár let, ale bordel týhle úrovně budeme dávat dohromady minimálně generaci, ne-li rovnou dvě nebo i víc