Komentáře
Přihlásit pro přidání komentáře
littlehugo
0
A ja se kazdy ctvrtek tesil na Reflex. A skutecne jsem netusil, ze v nem pisi hlupaci objednane clanky na zakazku. Naopak jsem zrovna v reflexu cekal trochu investigativni novinariny, odkryti korupce a zlovule. Diky za vystrizliveni, vas exctenar.
jsva
m engel, voleman a další a celý LOK se už znechutili veřejnosti,která s nimi sympatizovala. Teď přešli k ultimatům. Dejte 10-12tis. a my zůstaneme. Myslím, že už nejde ustupovat, bude třeba aby se řeklo ne. Vždyť ta neoblíbenost je vidět na odporu lidí,již 34tis.lidí podepsalo petici proti a nedá se nic dělat, než s tím ústupem skončit. Říkají, že ministr nechce jednat? To je jednání jako s nacisty, nebo s brežněvem. Bude nejlépe udělat co nechtějí a otevřít nemocnice privatizaci. A ať Cvachové v čele s předáky konečně nekazí vzduch. A to jsem jako levicový volič byl pro řešení ve prospěch nemocničních doktorů. Oni sami volili ve většině praviici, tak ať si to vyžerou.
majerm
Z černé díry veřejného zdravotnictví vytáhnou miliardy, které v ní ještě úplně nezmizely, rozdají si je na platy - toho se ti nahoře nejvíc bojí. Že by i autor článku?
kriz.frant37
vaše komentáře jsou tak subjektivní,až s toho jde hlava kokem.Je to pěkný příklad vymývání mozku.
limak007
Nejde o nic jiného, než o privatizaci nemocnic. No, privatizaci... spíš rozkradení. Jako vždycky.
Bohužel, asi to tak bude, je to cejtit všude... už jen to, že najali PR agenturu svědčí o tom, že chtěli někoho (všechny) od začátku oblbovat. V tomto kontextu se na Engela a na celou akci nekoukám tak kladně, jak jsem uváděl v předchozím komentáři i když s jejic požadavky v zásadě souhlasím. Uvidíme, jak to dopadne. Jestli se vláda rozhodne vyřešit krizi privatizací, víme, kde jsme. Doktoři by zcela jistě mohli dostávat víc, stejně tak ostatní personál, je to pouze o zefektivnění peněz, které k dispozici jsou. Trochu by mě to mrzelo, vůbec nepřekvapilo.
Mimochodem promotéři, kteří pracují přes nějakou agenturu pro VZP a projekt elektronické zdravotní knížky ***távají 200-300 Kč na hodinu. Zaprvé, páni doktoři, kdo z vás to má? Zadruhé, toto je i v rámci promotérů nabízejících něco v obchodních domech nadstandart, obvykle mají takoví lidé 120-160Kč/hod a agentura má stejnou částku za každého promotéra (tuto informaci nemám z důvěrného zdroje). Ptám se, kolik pak dostaly IT firmy,které systém vytvářely? A takových věcí jsou desítky, stovky, o budování nových nemocnic a požadavcích ve výběrových řízeních typu 10km postavených dálnic v ČR nemluvě.
Mimochodem promotéři, kteří pracují přes nějakou agenturu pro VZP a projekt elektronické zdravotní knížky ***távají 200-300 Kč na hodinu. Zaprvé, páni doktoři, kdo z vás to má? Zadruhé, toto je i v rámci promotérů nabízejících něco v obchodních domech nadstandart, obvykle mají takoví lidé 120-160Kč/hod a agentura má stejnou částku za každého promotéra (tuto informaci nemám z důvěrného zdroje). Ptám se, kolik pak dostaly IT firmy,které systém vytvářely? A takových věcí jsou desítky, stovky, o budování nových nemocnic a požadavcích ve výběrových řízeních typu 10km postavených dálnic v ČR nemluvě.
matho
cituji: "Co takhle 100 000 korun měsíčně, diskontní dovolená v Egyptě plus dvě permanentní asistentky pro každého lékaře, který pacientovi neamputoval zdravou ruku?"
A co takle takový plat a pracovní podmínky pro lékaře, který zachrání každý měsíc život (zrak, nohu) jednomu, pěti, pětadvaceti lidem? Pořád je to takový nesmysl?
cituji: "Člověk musí obdivovat Martina Engela, lékařského odborového bosse: od ministra zdravotnictví už dostal TÉMĚŘ vše, co žádá – a stále nemá dost"
Ano, důslední a zásadoví lidé jsou dnes vzácnost. Přístup: "Buď vybojuji (nejen pro sebe) co jsem (si) slíbil a nebo jsem neuspěl" dnes často nahrazuje přístup: "Zaštítím se ideály, nakonec něco urvu pro sebe a na oplátku část ideálů opustím."
cituji: "Z černé díry veřejného zdravotnictví vytáhnou miliardy, které v ní ještě úplně nezmizely, rozdají si je na platy"
Myslíte, že je špatně, že se rozdělí peníze na platy zdravotníků, místo aby skončily v rukou lobbystů a firem, které v oboru působí?
citace: "na jejich platy najednou našel přes miliardu a půl, jíž nemá"
Když někdo nic nemá, nic nedá, protože prostě nemůže. Spíš bych se ptal bývalých ministrů, jak je možné tak obrovskou částku prostě sebrat a někomu ji dát, resp. komu jsme ji dávali v minulých letech.
citace: "bezprecedentní zvýšení"
Stoprocentní souhlas. Zaplaťpánbůh. Nebo znáte nějakou jinou zemi, kde ze školy vyjdoucí mladý lékař dostane menší plat než ze školy vyjdoucí kuchař? Jakkoli jíst je taky potřeba.
A co takle takový plat a pracovní podmínky pro lékaře, který zachrání každý měsíc život (zrak, nohu) jednomu, pěti, pětadvaceti lidem? Pořád je to takový nesmysl?
cituji: "Člověk musí obdivovat Martina Engela, lékařského odborového bosse: od ministra zdravotnictví už dostal TÉMĚŘ vše, co žádá – a stále nemá dost"
Ano, důslední a zásadoví lidé jsou dnes vzácnost. Přístup: "Buď vybojuji (nejen pro sebe) co jsem (si) slíbil a nebo jsem neuspěl" dnes často nahrazuje přístup: "Zaštítím se ideály, nakonec něco urvu pro sebe a na oplátku část ideálů opustím."
cituji: "Z černé díry veřejného zdravotnictví vytáhnou miliardy, které v ní ještě úplně nezmizely, rozdají si je na platy"
Myslíte, že je špatně, že se rozdělí peníze na platy zdravotníků, místo aby skončily v rukou lobbystů a firem, které v oboru působí?
citace: "na jejich platy najednou našel přes miliardu a půl, jíž nemá"
Když někdo nic nemá, nic nedá, protože prostě nemůže. Spíš bych se ptal bývalých ministrů, jak je možné tak obrovskou částku prostě sebrat a někomu ji dát, resp. komu jsme ji dávali v minulých letech.
citace: "bezprecedentní zvýšení"
Stoprocentní souhlas. Zaplaťpánbůh. Nebo znáte nějakou jinou zemi, kde ze školy vyjdoucí mladý lékař dostane menší plat než ze školy vyjdoucí kuchař? Jakkoli jíst je taky potřeba.
http://www.lidovky.cz/cesti-lekari-v-rakousku-nedostanou-nase-mzdy-rika-tamni-primar-pvf-/ln_domov.asp?c=A110212_113841_ln_domov_kim