Život a styl

Zpět na článek

Zahalená dívka neznamená ošklivá dívka

22 komentářů

asma
článečky založená na postahovaných fotkách patří na blogísky puberťaček, tam mě nepohoršují - moje blbost, že jim tam lezu. Ale na webu seriózně myšleného periodika takové slátaniny potkávat nechci.
K nepravdám a omylům:
Šátek je pro muslimku povinný, na výběr nemá. Ten věk, kdy se má začít zahalovat je pohlavní dospělost, což je v islámu od první menstruace nebo paušálně od devíti let nezávisle na menstruaci. V tomhle věku o jedinci asi rozhodují spíš rodiče, než on sám.
Muslimka se nesmí líčit. Nesmí si vytrhávat obočí. Nevšimla jsem si v galerii jediné fotky, která by z tohoto pohledu nebyla haram.
Muslimka nenosí šátek, protože je nevzhledná a nepřitažlivá. Muslimka nosí šátek, aby byla nevzhledná a nepřitažlivá. Barvy, vzory, lesk, obrys těla to vše se důrazně nedoporučuje a je považováno za provinění proti mravnosti.

Ta podstatná otázka potom zní: Tohle se někomu líbí a propaguje to?
tritecky
jak se seznámili? dohodnutý sňatek? nedovedu si představit, jak si někdo takhle "stydlivý" najde sám partnera. stejně tak si nedovedu představit jejich intimní život, i když přesvědčení o tom, že "takhle je to správné, tak to má být" a manžel JE ten, kdo ji má vidět, může sehrát dost významnou roli.
sendyman
Je to možné, že se mohlo jednat o dohodnutý sňatek.
Ale jak jsem psal, podrobnosti neznám a už se je nedozvím. Kamarád, který mi tuto informaci zprostředkoval, vloni bohužel zemřel.
"Jmenoval" se Dongio.
Intimní život bude nejspíš normální. Jak jsem psal, závoj nosí sice i doma, ale pouze v přítomnosti cizích mužů.
Ale jednu podrobnost znám: rodina má fenku německého ovčáka Míšu, která slyší na české povely!
sendyman
Jo, a neřadí se to blbě "zase", ale furt! My, co sem chodíme pravidelně, už jsme si zvykli. Prostě to mastíte pořád pod původní příspěvek a čtete odspoda nahoru. Reflex to má na háku.
Vítejte v Absurdistánu, paní Třítečková!
tritecky
myslím, že řazení bylo takto uděláno schválně, aby znemožnilo dialog. :-/.
taky jsem tipla, že dotyčná zahalená kráska byla z ČR, když jste zmiňoval ty výlety k nám. jak přišla muslimská rodina ke psovi, tím spíše česky rozumícímu psovi, je pro mě už vážně záhada!
Na dongia si vzpomínám, ze staré party. Začínám si připadat jako... pamětník. 8-/
sendyman
No, jestli si chcete počíst...
http­://moz­naprij­deij­xd.wor­dpres­s.co­m/2010­/04/06­/far­ma-dongio/
Je to v "reportáži" i později v debatě.
Býval to můj "druhý, internetový domov" po tom, co se zvrtnul Reflex. Ale už tam nelezu (jako celá řada bývalých RX diskutérů, kteří se tam původně sešli), protože se to zvrtlo taky. Dongiova osobnost chybí strašlivě a stala se z toho žumpa. Tak jsem zase tady!
sendyman
Jo, a ještě malou poznámku k té "stydlivosti". Nikde přece není psáno, že taková žena musí být nutně stydlivá. Niqáb je prostě nepovinnou součástí kultury.
České ženy se taky přece běžně neseznamují nahoře bez. Nebo jo?
stone_pilot
ale jen čistě z estetického (fyzického) hlediska bych si z těch modelek, co jim jsou vidět jen oči, nevybral. Vlasy a ústa (a zuby!) jsou na ženě (tváři) to nejdůležitější - mrkněte se na jakejkoliv díl toho pořadu, co v něm vylepšujou ženský. Jestli má pěkné obočí a je bez vrásek, je sice fajn, ale to je asi 1/10 vjemu. No a u postavy nemáme asi vůbec o čem diskutovat, pokud jde o zahalení typu "chodící stan".
obscener
Máte samozřejmě pravdu. Ten výstup je bizarní multikulti vypatlanina. Kolik takto retušovaných modelek potkáte na ulici v Rijádu? Zahalená muslimka je v 99% případů sociálním přízrakem bez jakéhokoliv společenského života, ty ostatní jsou převážně evropské konvertitky-pozérky (stačí mrknout na blogy idnesu). Ptám se sám sebe, na jaký popud nastal v reflexu ten ideologický (pro-islámský) zvrat, každopádně doufám, že časopisu takto orientovanému přivodí pouze pád.
almako
Autor článku- AKO - je ulhaný propagátor útlaku milionu žen.Stojí před volbou?Jistě, smrt nebo podřízenost.zvláště v Afga­nistá­nu,Pa­kista­nu,Su­danu,­Saudské Arabii atd.Toto je jen jeden ulhaný článek,snažící se nás připravit na nové poměry a nechápu proč v Reflexu.Proč má většina žen evropské tváře?A jestli bych si vybral? Nikdy! Nemohl bych žít vedle člověka,kterého bych zbavil možnosti žít svobodně a degradoval ho na jakousi loutku prochácející životem bez sebemenší možnosti základních lidských práv.Vyžadování zahalení tváře je projev těch nejprimitivnějších a nejubožejších snah.