Veronika Pacáková

Veronika Pacáková Zdroj: Archív

1.2. - Veronika Pacáková si dnes vystačila s borščem za 29 Kč: Jde o vegetariánský ruský boršč z restaurace KuSKus v Karlových Varech. Je hutný, a to mi k dnešnímu obědu zcela stačí. Zelenina bio, polévka vařená dnes, čerstvá, chutě vyvážené...zakapáno zakysanou smetanou. 7/10, obsluha vynikající.
2.2. - Veronika Pacáková: Posilám dnešní rychlo-oběd vlastní výroby. Dvě vejce na plátku slaniny a šunky. Sůl, 4barevný pepř a kousek vynikající chlebové bulky. Náklady cca 40,- Kč. Hodnoceni: 4 body.
6.2. – Veronika Pacáková: Hezký den z brněnské restaurace Steake house K1. Po vyčerpávajícím tréninku kickboxu jsem si sem zašla na menu. Vybrala jsem si rajskou omáčku s masovými kuličkami a místo houskového knedlíku jsem si vyžádala vařený brambor. Byla výborná. Cena 69,-Kč. Hodnoceni: 8 bodů.
8.2. – Veronika Pacáková: Po tréninku a po noci strávené v ovčíně po těžkém porodu tří jehňátek jsem se dnes odměnila pořádným kusem masa. Podruhé v tomto týdnu v restauraci Steak house K1 jsem se odměnila gratinovanou vepřovou kotletou a italskými bramborami (plátky se sušenými rajčaty a zakysanou smetanou). K tomu džbánek s kohoutkovou vodou s citronem a mátou za dvacku. Hodnotím 8 body. Obsluha by se mohla polepšit. Trocha života do toho obsluhování by neuškodila a kdyby přidali úsměv, byl by to ráj;-) Cena celého oběda 189,-. A teď vzhůru zase do ovčína...
9.2. – Veronika Pacáková: Včerejší noc byla na Samotě krutá. Bojovaly ovečky i já s horečkou 38,3 a zimnicí. Dnešní oběd je proto skromný, leč velmi chutný. Pro zotaveni z absolutního vyčerpání silná zeleninová polévka \\\\\\"co dům dá\\\\\\" (cibulka, petržel, rajčata, kukuřice, hrášek, mrkev, malé kedlubničky a hříbky z našeho lesa). Svoji vlastnoruční dobrotu hodnotím 9 z 10. Cena zanedbatelná;-)
14 Fotogalerie

Veronika Pacáková

Veronika PacákováVeronika Pacáková|ArchívVeronika Pacáková

Věk: 29 let

Povolání: au-pair / vychovatelka / chůva tří holčiček ve věku 8, 9, 11 let z německo-bolivijské rodiny

Bydliště: samota u lesa v blízkosti Brna

 

Jak obědvá: Všelijak, ale snažím se jíst zdravě. Když je "bio" ze zahrádky, tak "bio" ze zahrádky, když se dostanu na zabijačku, tož jitrnicou nepohrdnu. Mám ráda všechno jídlo; od jídel zdravých restaurací typu Rebio, až po pořádný steak a je jedno jestli je z kance, klokana či mamuta. Miluji i exotická jídla, makrobiotiku, dobře uležený nakládaný hermelínek, nivový koule i utopence.

 

 

Radka HozmanováRadka Hozmanová|ArchívNázor ředitelky Evropské školy feng shui Radky Hozmanové


Veronika je slečna, která žije v pohybu a na zdravém vzduchu. Má od přírody dar dobrého spalování. Domnívám se, pokud si doladí informace například z makrobiotiky zdravě pojaté a zakombinuje další a další druhy potravin a přidá dobrá ochucovadla a naučí se vše dolaďovat dle principů pěti prvků, bude se cítit dobře.


Výborné jsou polévky různého druhu. V teplejších obdobích volte lehčí vývary, v chladnějších hustší polévky. Zařaďte kvalitní polysacharidy – kvalitní rýže, celozrnná rýže, polobroušené druhy, jáhly, bulgur, pohanku, těstoviny různého druhu a ty z bílé mouky se snažte vynechat.


Zařaďte více luštěnin zejména v tomto zimním období. Je tolik i krásně vypadajících druhů. Dále pak různé druhy čočky. Vařte v papiňáku s řasou kombu pro lepší stravitelnost. Používejte mořskou sůl, nikoliv kamennou. Na dochucení začněte používat umeocet (slanopikantní) organické sojové omáčky shoyu, nebo tamari, (obsahují enzymy).


Naučte se připravovat miso polévku, srovnává kvalitu krve, je to velice dobrý základ a můžete ji i snídat spolu s kašemi, lehce uvařenou nebo osotéovanou zeleninou, kouskem kváskového chleba. Minerály najdete v přílohách s mořskými řasami. Maso můžete také zkusit nahradit tempehem, seitanem, nebo tofu ochucené zdravou sojovkou. Zkuste také čaj banča, může se pít denně. Pokud ráda připravujete zeleninu, na zahuštění je výborný škrob kuzu, má zásaditý charakter a nahradí bílou mouku.

 

 

 

Monika DivišováMonika Divišová|ArchívNázor výživové poradkyně Moniky Divišové

- Je vidět, že se Veronika snaží vybírat i připravovat jídla, která patří mezi ta zdravější. To znamená, že tělu více prospějí, než ho zatíží.

- Pochvala za výběr brambor místo knedlíků. Ty jsou jen prázdná energie, bílá mouka neobsahuje téměř žádné živiny.

- Domácí polévky jsou také skvělé. Škoda, že v nich není občas trochu fazolí, čočky nebo cizrny jako zdroje rostlinných bílkovin.

- Smažená jídla, ač vegetariánská, jsou nejen velmi kalorická, ale ještě velmi zatíží naše zažívání.

- Z pohledu zdravého jídelníčku Veronice chybí čerstvá zelenina. Chválím za tu tepelně upravenou, protože i ta obsahuje vlákninu. Mnoho vitamínů a minerálních látek se však vařením zničí.