Většina vinic, na nichž se pěstují hrozny pro prosecco, leží severně od města Treviso, v kopcovité oblasti mezi městečky Valdob­biadene a Conegliano

Většina vinic, na nichž se pěstují hrozny pro prosecco, leží severně od města Treviso, v kopcovité oblasti mezi městečky Valdob­biadene a Conegliano Zdroj: Veronika Bednářová

 „Před rokem 2009 tvořila oblast, kde se může vyrábět prosecco, jen pětadvacetikilometrový pás Valdobbiadene–Conegliano. Zájem o prosecco byl ale tak obrovský, že se hranice musely rozšířit. Vína z nového regionu se teď mohou jmenovat DOCG,“ vysvětluje Riccardo.
Místní vitrínka s mezinárodními úspěchy
Letošní sklizeň v plném proudu!
Většina vinic, na nichž se pěstují hrozny pro prosecco, leží severně od města Treviso, v kopcovité oblasti mezi městečky Valdob­biadene a Conegliano
Odrůda Glera,  ze které se vyrábí prosecco, je silná, odolná a má sladkokyselou, trochu trpkou chuť
5 Fotogalerie

Bublinky pro všední den

VERONIKA BEDNÁŘOVÁ

Do malého rodinného vinařství Bortolin Angelo se nejede snadno. Ne proto, že ukazatele kilometrů jsou v téhle části Itálie bohémsky přibližné. Ale proto, že kopcovitá krajina oblasti Valdobbiadene, KDE SE VYRÁBÍ PROSECCO, je tak krásná, že byste šli nejradši pěšky. Klidně těch 35 kilometrů (zhruba) z města Trevisa. Jenže musíme tam být přesně ve tři. Právě začíná sklizeň, a tak není čas. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!