Paul Day, majitel restaurace Sansho, bistra Maso a kobliha a řeznictví Real Meat Society

Paul Day, majitel restaurace Sansho, bistra Maso a kobliha a řeznictví Real Meat Society Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Glen Emery, majitel barů Bukowski’s a Elbow Room
Příběhy cizinců, kteří změnili gastronomickou mapu české metropole
2 Fotogalerie

Dobytí Prahy

Marek Gregor

Šest cizinců ze šesti zemí světa. Jedno mají společné: rozhodli se, že svůj byznys umístí do Prahy. V našem hlavním městě provozují celkem dvě desítky podniků: luxusní restaurace, bary, jazzový klub, salón, after party klub, bistro, rychlá občerstvení, bagel café, řeznictví, ale třeba i Muzeum komunismu. Kanaďan a Američan, Francouzka a Angličan, Indonésanka a Bosňan. Vítejte v podnicích, které v Praze provozují cizinci. Vítejte ve světě lidí, kteří, ač pocházejí odjinud, si Prahu zamilovali a mají zde úspěšné podniky. Cítí se tady jako doma. A podobně se cítíte vy v jejich barech, bistrech či restauracích.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!