Restaurace Bažantovna na pražském Chodově.

Restaurace Bažantovna na pražském Chodově. Zdroj: Resturace Bažantovna

Restaurace Bažantovna na pražském Chodově.
Restaurace Bažantovna na pražském Chodově.
Restaurace Bažantovna na pražském Chodově.
Restaurace Bažantovna na pražském Chodově.
4 Fotogalerie

Na pražském Chodově otevřela první Bažantovna, restaurace s unikátním designovým konceptem

red

V lednu se otevřely dveře první Bažantovny. Jde o originální restaurační koncept pivní značky Zlatý Bažant, který navrhla mladá talentovaná designérka Romana Domanická. Další Bažantovna otevřela v průběhu ledna i v Brně.

Přichází nová éra nejen pivní značky Zlatý Bažant, ale i pivovarnické skupiny Heineken Česká republika, pod kterou Zlatý Bažant patří. Vznikla totiž první provozovna s unikátním designovým konceptem. Ten je unikátní nejen proto, že se tu čepuje prémiový ležák Zlatý Bažant z tanku, ale i pro svou hravost a mladistvost.

Návrh vznikl pod rukama mladé designérky Romany Domanické, která interiér restaurace sladila do černých, zlatých a hnědých tónů. Dominantou a srdcem celého prostoru je honosný podsvícený bar kombinující barevné designové sklo spolu s nápaditými brandovými prvky. Ty v podobě zlatých bažantích stop vedou přes bar až na černé zdi napříč podnikem. Mimo bar jsou v interiéru i další originální doplňky, například mosazné tanky či tabule s graficky znázorněným procesem vaření piva. Cihlové zdi doplňují křídou popisovatelné plochy. „Důležitým faktorem každé restaurace je útulná atmosféra. Tu jsme se v Bažantovnách snažili podtrhnout teplým odstínem světla. Designová světla jsou mým oblíbeným doplňkem tohoto konceptu. Originální tvar zvenku černých a uvnitř zlatých světel totiž doslova prozáří celý prostor,“ přibližuje koncept designérka.

Podle majitelů první pražské provozovny jde o povedený restaurační koncept, ve kterém si najde každý to své. „Prostor je členěn tak, aby si tu své místo našel úplně každý. Pro klidnější a pohodlnější posezení tu máme koženkové stylové sedačky, vyšší stolky jsou tu pro hosty, kteří se chtějí bavit a oddělená klidnější část je vhodná i na schůzky. Stoly jsou navíc od sebe dostatečně daleko, hosté se tudíž nemusí překřikovat. Dobrou akustiku prostoru navíc podporují i černé kovové konstrukce s rostlinami.“ dodávají Jaromír Císař a Tomáš Gibas, majitelé první Bažantovny.

V průběhu ledna se otevřela Bažantovna i v Brně. Celkem se Heineken ČR chystá otevřít v roce 2023 a 2024 devět Bažantoven po celé České republice.


Zlatý Bažant je dlouhodobě nejoblíbenější a nejznámější slovenská značka piva. Od šedesátých let minulého století se vaří v pivovaru Hurbanovo. Uvedené městečko bylo úmyslně vybráno jako nejteplejší místo tehdejšího Československa, kde se bude dobře dařit pěstování ječmene k výrobě sladu. Od roku 1995 je součástí pivovarské skupiny HEINEKEN. Prémiový ležák Zlatý Bažant se těší velké popularitě i na českém pivním trhu, prodeje už několik let v řadě zaznamenávají v procentech dvouciferné nárůsty.