Co napadá Ondřeje Kobzu: Pohled na město přes báječné kopřivy
Můj osobní netflixový seriál V Praze jako vesnici pokračuje dalšími neotřelými díly. Nasyslovávám si ten zážitek města bez turistů. Ještě pár měsíců a pak se to asi vrátí.
Tentokrát chodím na Petřín s termoskou horké vody. Všude voní medvědí česnek, který zatím zpracovávat neumím. Nasbírávám si tam ale kopřivy.
Nejzázračnější životodárnou bylinu. Nebo nejzázračnější plevel. Jaro, to je pro mě tři týdny pití čerstvého kopřiváče každej den. Všechny buňky mi promění. Jako se stala móda z otužování, divím se, že se nestalo módou pití čerstvých kopřiv.
Úplně se těším na to lehké popálení při sbírání. Vystavuju se mu. Vložím je pak do vroucí termosky a protřepu jak v šejkru. Rozložím dečku, vybalím čajové náčiní a začajuji. Doslova si tu Prahu ochutnávám.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!