Šéfka KSČM Kateřina Konečná ve volebním štábu Stačilo!

Šéfka KSČM Kateřina Konečná ve volebním štábu Stačilo! Zdroj: Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC

Vladimír Mertlík: Politická misska Konečná, Babicův politický guláš a nepovedený návrat Paroubka

Vladimír Mertlík

Média si v minulých týdnech nemohla nepovšimnout, že poté, co z influencerky a královny Tik Toku Aleny Schillerové opadal při Superdebatě nános make-upu jak za komoušů omítka z domů, se dotyčná vytratila ze světa. Ani volební vítězství ANO se nestalo pohádkovým princem, který políbí ropuchu a ona se stane zas krásnou princeznou. Schöne Ála tak neobšťastnila lid ani fotografií s netopýrem, natož s ptákem Ohnivákem a Andrej Babiš musel při vítězném Hříšném tanci vzít za vděk Helenou Válkovou. Přesto při současných preferencích generálního ředitele České televize Jiřího Součka můžeme čekat nasazení páru do příštího ročníku Star Dance.         

Pokračování 2 / 6

Misska Konečná

Eurovolby 2024: Kateřina Konečná (KSČM) opět uspělaEurovolby 2024: Kateřina Konečná (KSČM) opět uspěla|Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC

Cesta k titulu Miss Politica se tak otevřela pro Kateřinu Konečnou, která se s odvahou Johanky z Arku ujala nejen vedení komoušů, ale i podivuhodného spektra zoufalců z okraje politického bojiště. V panoptikální sestavě jsou vedoucí silou komouši, stydící se za svůj název, nikoliv však za svou minulost. Druzí na pásce jsou Spojení demokraté – Sdružení nezávislých (SD-SN), středopravicová konzervativní (sic!) politická strana, v letech 2002–2006 působící jako Evropští demokraté (založena Janem Kaslem po jeho odchodu z ODS). Po spojení se Sdružením nezávislých (2006) přešla naprostá většina členů do SNK Evropští demokraté, zatímco v SD-SN zůstal tzv. zbytkový subjekt!

Krví dělníků je zřejmě s komouši spojena i středolevicová národně sociální politická strana Česká strana národně sociální (ČSNS), která naposledy někoho zajímala v první polovině 20. století, kdy byli členy Edvard Beneš, Václav Klofáč, Karel Baxa, Františka Zemínová a Františka Plamínková.

Pokračování 3 / 6

Paroubkovy návraty

Jiří Paroubek agitoval na náměstí v Teplicích. V kampani do eurovoleb mu pomáhá Miloš Zeman.Jiří Paroubek agitoval na náměstí v Teplicích. V kampani do eurovoleb mu pomáhá Miloš Zeman.|Zbyněk Pecák

Jako lejno na košili se v některých obvodech ke Stačilo přilepila i řada těch, jejichž samostatné preference se pohybují ve výši statistické chyby. Socani ze SOCDEM toužící po novém incestním styku s komouši, v němž si rochnili déle než pětačtyřicet let. Komicky vedle nich působí Česká suverenita sociální demokracie (ČSSD), levicová sociálnědemokratická politická strana s názvem ukradeným socanům a s unikátní trojicí vůdců Jiřím Kdozvásnatomá Paroubkem, Janou Bobošíkovou, kandidátkou na cokoliv a zlodějkou školních pokladniček, Janou Volfovou. Vynechat ovšem nelze partu Demokracie-Odpovědnost-Morálka-Odvaha-Vlastenectví (DOMOV), krajně pravicovou politickou stranu, vzniklou po odchodu ze strany Česká Suverenita, ještě předtím Volný blok poslance Lubomíra Volného. Připomeňme, že svého času Volný přes několik vítězstvích ve rvačkách typu MMA ve sněmovně, neuspěl ve snaze tuto instituci přetvořit na arénu clashofthestars.

Pokračování 4 / 6

Politický guláš

ilustrační fotoilustrační foto | iStock

Nabídka ideologie koalice Stačilo je tedy pestrá jak ingredience Babicových receptů: levicový populismus, levicový nacionalismus, euroskepticismus, národní socialismus, nacionalismus, konzervatismus, sociální demokracie, antimigrace, pro-evropanismus, protekcionismus, tvrdý euroskepticismus, rusofilství, antiislamismus, antiliberalismus a antiprogresivismus.

 Seznam ideologií této koalice se dá srovnat jen s receptem na Andaluskou paellu ala Babica: Na vyjetém motorovém oleji osmaž rýži basmati, nemáš-li rýži basmati, nasyp tam hrách, místo krevet přidej sušené mouchy, žlutoploutvého tuňáka nahraď čtyřmi zavináči a sekaná římská rajčátka švestkovým kompotem. Nech krátce prohřát a za stálého míchání vylej do hajzlu.

Pokračování 5 / 6

Ruský bunjee jumping

Vladimir Putin v Moskvě (září 2024)Vladimir Putin v Moskvě (září 2024) | ČTK / AP / Alexander Kazakov

Stoupající obliba extrémní ruské verze bunjee jumpingu mezi tamními příznivci tohoto sportu, při němž se odvážlivci, toužící po adrenalinu, nezajištěni vyklánějí co nejvíce z oken, přivedla uralský závod Oknomašinoparapet imeni V. I. Lenina k rozhodnutí již ve výrobě opatřovat okna kovovými štítky s výzvou: не высовывайся из окон (nenaklánějte se z oken), dříve u nás známých ve vagonech ČSD (nyní ČD) 3. třídy.

Po návštěvě Vladimira Putina v Oknomašinoparapet se vedení závodu rozhodlo rozšířit paletu výrobků o okna pro zahraniční agenty, nepřátele Ruska a fašisty. Tato speciální edice Panorama se bude vyrábět bez zmíněných štítků s reklamním sloganem Z našeho okna uvidíte celou zem.

Pokračování 6 / 6

Odsun kolaborantů

Vláda České republikyVláda České republiky | ČTK / Kamaryt Michal

Vláda na tajném zasedání údajně projednávala návrh prezidentského dekretu, podle nějž by bylo možné odsunout ze země proruské kolaboranty a nepřátelsky naladěné míšence Korejců s Japonci, stejně jako to po válce provedla československá vláda v případě sudetských Němců. Bohužel, ztroskotala nadějně se jevící jednání s Ruskou federací a Korejskou lidově demokratickou republikou o jejich odsunu do těchto zemí. Bezpečnostní expert, který si nepřeje být jmenován, Panoptiku prozradil, že včera přišlo na ministerstvo zahraničí ČR z obou zemí odmítnutí, stručně a diplomaticky zdůvodněné slovy: Просто оставь эту сволочь там resp. 그냥 그 새끼들 거기 놔둬 (překlad: Jen si tam ty hajzly nechte!)