Petr Pavel

Petr Pavel Zdroj: CFMOTO Czech & Slovakia - Journeyman/Facebook

Jana Bendová: Nebezpečná slabost prezidenta Pavla. A kde bude Fialova vláda, až zprovozní digitální stavebko?

Jana Bendová

Fialova vláda po odchodu Pirátů mění koaliční zasedací pořádek, což chce premiér stihnout do konce příštího týdne. Vyřešení průšvihu s digitálním stavebním řízením má ovšem trvat poněkud déle. Systém prý celkově začne fungovat za dvanáct až osmnáct měsíců. Volby do sněmovny přitom mají být už za rok a z digitálního stavebka se tak snadno může stát Fialův pohrobek.

V zmíněných volbách si chce zpátky utrhnout moc Babišovo ANO, přičemž na jeho koaliční parťáky aspirují Motoristi, Šlachtovci, Okamurovci, Rajchlovci, trikolóristi, komunisti s Konečnou a třeba i sociální demokrati s Maláčovou (na protestním dvorku je zkrátka dost narváno). Exministryně Maláčová přezdívaná Venezuela by totiž ráda vzkřísila polomrtvou SOCDEM, které voliče vyluxoval právě Babiš. Přinejmenším bývalému prezidentu Zemanovi by se taková protestní vláda zamlouvala, její případní aktéři se u něj na audiencích střídají jako na orloji. Na Zemanově milované Vysočině se ostatně podobná už rodí. Současný prezident Petr Pavel nemá jako jeho předchůdce takovou vášeň pro politická piklení, zato má slabost pro motorky. A jak zjistil Deník N, pořídil si soukromě i jednu nebezpečnou. Čínskou. Hlava státu ovšem soukromník není. A na konec jedna horká otázka: Založí tedy Kalousek tu novou stranu anebo nezaloží? Napíná nás jako v televizním seriálu.

Pokračování 2 / 8

Bude Kalousek jednička?

Miroslav Kalousek

A je to tady. Zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek nakonec opravdu vystoupil ze strany. A až založí tu věčně někým a někde zmiňovanou novou stranu, podaří se mu přinejmenším jedna věc - coby otec zakladatel bude zase jednička. 

Pokračování 3 / 8

Digitalizace po volbách

Ukázka funkčnosti systému ETCS, ministr dopravy Martin Kupka (15.08.2024)

Podle ministra dopravy z ODS Martina Kupky má zprovoznění digitálního stavebního řízení zabrat 12 až 18 měsíců. Nechtě se člověku dere na mysl ta cynicky vtipná reklama na nátěrovou barvu „tak to vy už tu, maminko, nebudete“.

Pokračování 4 / 8

Jana Venezuela jede!

Jana Maláčová (SOCDEM) v roce 2024

Jana Maláčová, která ve vládě s Babišem tak dlouho překračovala „červené linie“, až jim vysál všechny voliče, chce SOCDEM křísit jako její předsedkyně. Good luck! Mohl by to být příští rok napínavý film: Babiš láká do své příští vlády Maláčovou, ta si stanovuje nepřekročitelné červené linie, Babiš zapíná vysavač…

Pokračování 5 / 8

Na zemanovské Vysočině

Oslava 80. narozenin Miloše Zemana.

Krajskou vládu na Vysočině vytvoří  vítězné ANO se SOCDEM a s koalicí SPD, Trikolóry a Rajchlova PRO. ­Splněný sen Miloše Zemana, teď se mu budou objímat stromy dvojnásob radostně.

Pokračování 6 / 8

Prezidentské neřesti

CFMOTO 450MT-RX

Prezident Pavel si pořídil motorku vyrobenou v Číně, která umožňuje její sledování. Bezpečnostním expertům se to nelíbí, neboť čínské firmy povinně spolupracují s tamními tajnými službami. Tak snad se pan prezident aspoň vystříhá jízdy s Nočními vlky. To už by těch nebezpečných neřestí bylo trošku moc.

Pokračování 7 / 8

Zlatí Habsburkové

Volby v Rakousku: Lídr populistické FPÖ Herbert Kickl.

Rakouské volby vyhrál proruský populista Herbert Kickl. Pokud by byl i premiérem, pak bychom si tady u nás ve střední Evropě, s Orbánem, Ficem a napříště možná i Babišem, nostalgicky říkali „zlatí Habsburkové“!

Pokračování 8 / 8

Mimozemštani mají recht

Důkazy o mimozemském životě máme možná už na zemi, tvrdí věděc (ilustrační foto)

Světově proslulý záhadolog von Däniken tvrdí, že mimozemšťané nedovolí lidstvu opustit sluneční soustavu. Jistě, když se člověk podívá večer v televizi na zprávy, nemůže se jim vůbec divit.