Petr Fiala (ODS) v pořadu Ptám se, pane premiére na Blesk.cz (10.10.2024)

Petr Fiala (ODS) v pořadu Ptám se, pane premiére na Blesk.cz (10.10.2024) Zdroj: Blesk

Jana Bendová: Podle Babiše je Fiala směšný a trpí halucinacemi, jeho poslanec Novák je blb. A co je Babiš?

Jana Bendová

Andrej Babiš má notorickou zálibu v nadávání a přisprostlém vyjadřování. O premiéru Fialovi naposledy napsal, že je směšný a trpí halucinacemi, o svém poslanci Novákovi, že je blb. Asi se doma nenaučil způsobům, tak s tím chodí i ven. Otázku, co je tedy on, když takto a mnohdy mnohem hůř častuje své oponenty i oddané podpůrce, nechť si zodpoví každý sám. Ale přinejmenším už prý není spolupracovníkem StB, bumážku mu na to dalo slovenské ministerstvo vnitra spřátelené Ficovy vlády, může si ji pověsit ve zlatém rámečku nad krb.

Bez ohledu na archivní dokumenty a důkazy o spolupráci, žádný agent s krycím jménem Bureš nikdy nebyl, nežil, nikdo ho neviděl, neslyšel. Ani nepodával hlášení, jak to sám o sobě kdysi v televizi vyprávěl. Něch si to všichni zapamatují! A jestli je vám úzko, že takto očištěný pán chce být příští rok premiérem a nechat se podporovat (či držet pod krkem) klidně i komunistickým Stačilo!, máte ten správný pocit.   

Fialova vláda v mezičase Babišovi pilně umetá do Strakovky cestičku. Marian Jurečka na sjezdu KDU pochválil vládní práci svou i svých lidoveckých kolegů… a předsedou ho nezvolili.  Další ministři Rakušan a Kulhánek se moří s Bartošovými digipozůstatky, házejí je do koše a začínají znovu. Digitální stavební řízení má být plně funkční až v roce 2028. Třeba v tu dobu bude na jejich ministerstvech sedět už Šlachta s Konečnou. Ostatně paní Konečná bude mít jistě i dobré vysvětlení, proč další Rus zemřel na tamní infekci zvanou pád z okna.   

Pokračování 2 / 8

Gratulace k jubileu

Volební štáb ANO: Andrej Babiš

Andrej Babiš „absolutně vyloučil“ že by vzal komunisty do vlády, ale pár dní nato „nevyloučil“ vládu se Stačilo!, neb to pro něj (asi humor) komunisti nejsou. Takže tu příští rok můžeme mít vládu (ne)spolupracovníka StB s (ne)komunisty. Vše nej k nadcházejícímu 35. výročí sametové revoluce!

Pokračování 3 / 8

Jurečka se chválí

Marian Jurečka končí jako předseda lidovců, stranu povede Marek Výborný.

Marian Jurečka ještě před tím, než ho sestry a bratři nezvolili předsedou, pochválil lidoveckou práci ve vládě, jen na to povedené a dobré prý nejsou lidovci dostatečně hrdí. S ohledem na uplakaná procentíčka preferencí platí dvojnásob, že když se nepochválíš sám, nikdo jiný to za tebe neudělá.

Pokračování 4 / 8

Panda, Huawei a blb

Poslanec Marek Novák (ANO)

Kritik zákona o kyberbezpečnosti, poslanec ANO Marek Novák, navštívil soukromě Čínu, pozvala ho Čínská hospodářská komora, byla to prý obyčejná poznávací cesta, chtěl také získat pro Česko pandu, náhodou byl i na exkurzi ve firmě Huawei, s jejímž vedením prohodil pár slovíček o chystaném zákoně… Je to blb, říká na to Babiš. Nejspíš ví o svém poslanci své.

Pokračování 5 / 8

Digipokráčko Fialovy vlády

Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) v Epicentru 22.10.2024

Ministři Martin Kupka a Petr Kulhánek oznámili, že digitální stavební řízení bude plně funkční až v roce 2028, Bartošova verze se hází do koše, začne se znovu, od začátku. Člověk nechce rýpat, ale nebylo by marketingově lepší říkat tomu „pokračování od začátku“?

Pokračování 6 / 8

Jsi Rus? Zazdi okna 

Vladimir Putin na obchodním fóru BRICS v Moskvě (18. 10. 2024).

Bývalý topmanažer ruské ropné společnosti Jukos Michail Rogačev zemřel, podle předběžných informací byl příčinou smrti pád z okna. Být Rus a dostat funkci, jako první si zazdím okna.

Pokračování 7 / 8

Další „čučkaři“?

Mezikontinentální balistická střela Jars může nést jadernou hlavici

Německé bezpečnostní složky upozorňují na rostoucí hrozbu Ruska pro západní svět. Kreml bude do roku 2030 připraven k útoku na Západ, varuje šéf Spolkové zpravodajské služby. Prostě němečtí čučkaři.

Pokračování 8 / 8

Z vyššího principu

Jahjá Sinvár, vůdce Hamásu byl zabit, 17. 10. 2024

Izraelská armáda zabila šéfa Hamásu Jahju Sinvára, strůjce teroristického útoku, přesněji masakru z loňského 7. října. Jak se říká ve slavném českém filmu: Z hlediska vyššího principu mravního vražda na tyranu není zločinem.