Po celém světě hoří svíčky za Liama Payna. Jeho smrt nastavuje zrcadlo hyenismu médií

Hana Trojánková Biriczová , Šimon Holý

Fanoušci na celém světě oplakávají smrt jedenatřicetiletého zpěváka Liama Payna. Jeden z pěti členů megaúspěšné britské chlapecké skupiny One Direction, zahynul po pádu z balkonu hotelu v argentinském hlavním městě Buenos Aires. Payne se proslavil v šestnácti letech a v poslední době otevřeně hovořil o psychických problémech a závislostech. Poslechněte si nový extra dlouhý Poprask s Šimonem Holým a Hanou Trojánkovou Biriczovou.

“Celé mi to přijde velmi temné. Například na britské stanici ITV začne reportáž citací Cheryl Cole, matky Paynova sedmiletého syna, jak ji trápí, že nemůže své dítě chránit před tím, co si jednou o svém otci a jeho posledních hodinách přečte. A reportáž pokračuje rozhovory s hosty ze sousedních pokojů o detailech těch posledních hodin,” popisuje Hanka mediální pokrytí smrti Liama Payna.

Liam Payne byl jedním z pěti členů super slavné skupiny One Direction, která v roce 2016 oznámila pauzu. Skupina vznikla v roce 2010 během televizního pořadu X Factor, kam se náctiletí zpěváci přihlásili každý zvlášť. Porotce a producenta Simona Cowella tehdy napadlo dát je dohromady. Liam Payne, Harry Styles, Nial Horan, Louis Tomlinson a Zayn Malik se tak stali One Direction - popovou senzací, která ovládla světová pódia i žebříčky.

Po rozpadu One Directon mluvil Liam Payne v rozhovorech otevřeně o svém psychickém zdraví a také problémech s omamnými látkami, samotou nebo pocitu méněcennosti. Co o nešťastné události říkají jeho blízcí? Jak se chovají média a měli by zábavní televizní pořady mít spodní věkový limit? Pusťte si novou epizodu popkulturního podcastu Poprask.

Poprask 24: StarDance • Reflex.cz