Zdroj: NN Životní pojišťovna

Stravenky a cafeterie už netáhnou. Přichází nový benefit na míru dnešní doby

Reklama

Příspěvek na obědy a sport nebo možnost práce z domova. To je dnes už v mnoha zaměstnáních spíše očekávaná norma než lákavý nadstandard v katalogu zaměstnaneckých výhod. Jak jinak zaujmout a motivovat zaměstnance? NN přichází s životním pojištěním NN Orange Benefit, kterým rozšiřuje paletu firemních benefitů. V čem je unikátní a proč se vyplatí ho mít, ale i nabízet zaměstnancům?

NN Orange Benefit dokáže pokrýt hlavní životní rizika zaměstnance, a to včetně závažné invalidity nebo nesoběstačnosti s doživotní rentou na dlouhodobou péči. Životní pojištění ale myslí i na zaměstnancovy blízké, kterým je možné sjednat v rámci tohoto produktu pojištění dlouhodobé péče. Proč zrovna toto rozšíření?

Poptávka určuje nabídku

Ne nadarmo je pojištění NN Orange Benefit zaměřené právě na závažné životní situace. Reaguje na alarmující statistiku ukazující, že nejméně každý třetí z nás stane do svých 85 let závislým na péči druhých. A právě hrozba nesoběstačnosti je podle průzkumu České asociace pojišťoven největším strašákem pro 71 % populace.

Rodina především

Pravidelně se Čechů ptáme, na čem jim v životě opravdu záleží. Z našich průzkumů vycházejí jako jasní vítězové rodina a zdraví. Rodinu považuje za zdroj svého životního štěstí 9 z 10 Čechů a většina je proto rozhodnuta, že pokud se jeho blízký dostane do zdravotních problémů, bude se o něj starat,“ říká Michal Korejs, ředitel produktu a underwritingu NN Životní pojišťovny.

Taková domácí péče ale může vyjít velmi draho. Ať už z důvodu potřeby nadstandardní péče, kterou nehradí pojišťovna, ušlého příjmu pečující blízké osoby nebo potřeby přestavby bydlení, jedná se často o velkou časovou a finanční zátěž. Proto pojištění NN Orange Benefit obsahuje krytí hlavních životních rizik pro zaměstnance a zároveň pojištění ztráty soběstačnosti pro jeho rodinu.

Jistota pro firmy i rodiny

„Díky možnosti příspěvku na pojištění i pro blízké osoby zaměstnance získají obě strany jistotu, že v případě potřeby nebude zaměstnanec muset přestat pracovat, aby se o blízké mohl postarat. Pojistné krytí pomůže dosáhnout na profesionální péči, která rodině odlehčí, a pomůže tak situaci zvládnout bez dalších velkých změn,“ vysvětluje Korejs.

NN Životní pojišťovna

Pojištění i zajištění

Součástí pojištění je investování v prověřených podílových fondech s minimem poplatků. Investovat lze do široké palety fondů – od těch s vyhlašovanou úrokovou sazbou až po velmi atraktivní dynamický fond založený na ETF.

 Tyto investice lze realizovat jak pravidelně, tak jednorázově, a to ze strany zaměstnance i zaměstnavatele. Jsou plně odděleny od rizikového pojištění a umožňují zaměstnavatelům i zaměstnancům maximalizovat jak daňové úlevy, tak míru zajištění na stáří.

Vyplatí se jej mít i nabízet

Vedle zajištění zaměstnanců i jejich rodin firmy jistě ocení možnost započítat celý příspěvek do daňově uznatelných nákladů. Do výše 50 tisíc korun je dokonce osvobozen i od povinných odvodů.

A v případě, že si část pojistného platí sám zaměstnanec, může si tuto částku firma odečíst ze svého daňového základu až do výše 48 tisíc korun.

V obou případech jde o roční limity společné pro všechny státem podporované produkty zajištění na stáří. Finanční prostředky, které firma na daních uspoří, pak může efektivně využít například k poskytnutí bonusů nebo mimořádnému ohodnocení zaměstnance.

Na zaměstnancích záleží

HR profesionálové neustále hledají nové cesty, jak dát svým stávajícím i potenciálním zaměstnancům jasně najevo, že jim na nich záleží. NN Orange Benefit dokáže poskytnout zaměstnancům jistotu, že je o jejich rodinu postaráno i v případě nečekaných událostí, které život občas přináší.

„NN Orange Benefit představuje komplexní řešení na podporu finanční i duševní pohody zaměstnanců a zároveň – například oproti navyšování mzdy – poskytuje finanční výhody i pro zaměstnavatele. Především je to ale benefit, který ukazuje skutečnou péči o zaměstnance,“ vysvětluje Jan Fedič, který v NN Životní pojišťovně vede tým firemních benefitů, pečující o desetitisíce zaměstnanců ve více než 13 tisících společnostech.

Více informací o novém zaměstnaneckém benefitu a jeho výhodách pro zaměstnance i firmy najdete na stránce pojištění NN Orange Benefit nebo se připojte 16. července od 10:00 na náš online event na LinkedInu.