Golf Belek

Golf Belek Zdroj: Coral Travel s.r.o.

Susesi Luxury Resort
Saklikent
Regnum Carya
Sirene Belek Hotel
7
Fotogalerie

Proč jet za golfem do Turecka?

Reklama

Důvodů, proč Turecko jako turistická destinace na žebříčku oblíbenosti prudce stoupá, je mnoho. A jedním z nich je i malebná krajina s rozsáhlými zelenými pláněmi, jako stvořená pro golf.

Skutečně se zdá, že když příroda tvořila Turecko a zejména oblast Belek, už počítala s tím, že jednou vznikne i tento vznešený sport skotských králů. Belek pak patří k nejluxusnějším tureckým letoviskům, kde je pro golfisty vytvořena vynikající infrastruktura.  A proč se za golfem hnát až do Turecka, když krásné greeny máme i u nás? Jednak proto, že kilometrům zdejších zelených plání protkávaných vodními kanály se jen máloco dokáže vyrovnat, jednak tu můžete svůj oblíbený sport spojit s parádní dovolenou ve špičkových rezortech uprostřed nádherné přírody a historických památek. A to po celý rok. Turecko je zkrátka „Tiger lajn” pro všechny milovníky golfu, sportu a aktivního odpočinku vůbec.

Dovolená v Turecku na podzim i v zimě

Zatímco u nás teplota vzduchu s koncem léta prudce klesá a letošní zářijový teplotní skok je toho jasným důkazem, v Turecku to tak rozhodně není. A zatímco déšť vám hlavně kazí zážitek, silný podzimní vítr dokáže ovlivnit kontrolu nad letem i délkou rány. Zimní teploty pak nikoho nelákají, aby v zimní bundě a sněhulích tančil s holí po „dance flooru”. Naproti tomu je Turecko se svými 300 slunečnými dny v roce a průměrnou podzimní teplotou kolem 20 °C na golf ideální. Některá hřiště jsou navíc osvětlená, takže perfektní na romantický noční odpal a hřiště Carya Golf Club v Beleku se pyšní primátem prvního osvětleného hřiště v Evropě.

Sirene Belek HotelSirene Belek Hotel | Coral Travel s.r.o.

Hřiště, která ocení i profesionální hráči

V Turecku se na ničem nešetří a golf není výjimkou. Hřiště situovaná u Středozemního moře jsou vytvořena podle návrhů známých architektů a ve spolupráci s profesionálními golfisty, jako je Nick Faldo nebo Colin Montgomerie. Mezi ně patří například National Golf Club, na jehož vzniku se podílel i legendární David Jones a který hostil první profesionální golfový turnaj v Turecku. V Beleku je dále Cornelia Faldo Golf Club nebo Antalya Golf Club, v jejichž blízkosti jsou oblíbené golfové rezorty pro náročné klienty Susesi Luxury Resort či Sirene Belek.

Golfová All Inclusive dovolená

Je přece ta, kde máte všechno k dispozici. A právě na to mysleli turečtí hoteliéři při výstavbě opravdu luxusních rezortů, jejichž součástí jsou i vlastní golfová hřiště. Mezi špičky pak patří Cullinan Belek či Regnum Carya. Ty zaručují opravdu mimořádný servis nejen pro hráče, ale i pro jejich rodiny. Cullinan Belek, který má k dispozici dokonce 36jamkové hřiště, je umístěn přímo na písečné pláži, má soustavu několika bazénů (v zimě vyhřívaných) s aquaparkem pro dospělé i pro děti, profesionálně vybavené fitness centrum a luxusní Spa. Ne nadarmo byl vyhlášen nejlepším evropským All Inclusive hotelem pro rok 2024. A zatímco rodiče se mohou věnovat svému sportovnímu koníčku, pro děti je tu UPUPA – dětský klub pro všechny věkové kategorie.

Pokud jsou i potomci náruživí sportovci, pak můžeme doporučit nedaleký Regnum Carya, který v létě provozuje fotbalovou akademii Realu Madrid pro děti. Toto království splněných přání nešetří opravdu na ničem, nadstandardní vybavení i služby jsou samozřejmostí nejen, co se týče profesionálního golfového hřiště, ale také gastronomie, ubytování, péče a animace pro děti, až po koncerty světových hvězd. Pozadu nezůstávají ani hotely řetězce Gloria, které ocení i skutečně vybíraví golfisté.

Regnum CaryaRegnum Carya | Coral Travel s.r.o.

Kouzlo dovolené v Turecku

Golfová hřiště určitě nejsou to jediné, proč stojí za to jet do Turecka. To si své hosty skutečně hýčká a i zdejší příroda jako by se opravdu těšila na všechny, kteří ji sem jedou obdivovat. A mají k tomu mnoho příležitostí, ať už ze souše, z moře nebo přímo z nebe. Prázdninová střediska nabízejí možnosti vodních sportů, včetně windsurfingu a parasailingu a vyhlídku na zdejší přírodní kouzla si můžete užívat během raftingu v peřejích řeky Köprüçay nebo při paraglidingu z hory Ölüdeniz. Samotná túra do hor, kde je ukryta řada starobylých památek (za zmínku určitě stojí antické město Termessos v Antalyi nebo výlet do kaňonu Saklıkent a výstup k ruinám města Tlos), případně cyklovýlety podél celé Turecké riviéry jsou určitě nezapomenutelný zážitek.

SaklikentSaklikent | Coral Travel s.r.o.