V popředí zpívající fontána, v pozadí karolínin pramen

V popředí zpívající fontána, v pozadí karolínin pramen Zdroj: Léčebné lázně Mariánské Lázně, a. s.

Hotel Nové lázně
Mariino plynové jezírko
Bazén hotelu Hvězda
Inhalace minerální vody
Inhalace kyslíku
7
Fotogalerie

Mariánské Lázně: Město, kde je zdraví prioritou

Reklama

Prevence zdraví a podpora imunity jsou klíčem k dlouhověkosti a celkové pohodě. V dnešní uspěchané době, kdy stres a nezdravý životní styl ovlivňují naše zdraví více než kdy jindy, je prevence a silná imunita zásadní. A proto společnost Ensana, přední evropský provozovatel lázeňských hotelů, poskytuje v Mariánských Lázních prvotřídní lázeňskou péči kombinující léčivé přírodní zdroje s odbornými lékařskými znalostmi.

Proč je prevence zdraví tak důležitá?

Prevence zdraví je velmi důležitá pro zlepšení kvality života, snížení rizika nemocí a úsporu nákladů na zdravotní péči. Pomáhá prodloužit život, podporuje mentální pohodu a umožňuje včasné odhalení problémů. Pravidelná péče o zdraví může předcházet vzniku mnoha civilizačních onemocnění, jako jsou kardiovaskulární problémy, obezita, diabetes nebo vysoký krevní tlak. Díky široké nabídce preventivních programů v hotelech Ensana můžete udělat významný krok směrem ke zdravějšímu a aktivnějšímu životu. Nyní navíc probíhá speciální akce na vybrané pobytové balíčky – za včasnou rezervaci ušetříte 15 %.

Procedury pro posílení imunity

Posilování imunity v lázních je ideální způsob, jak podpořit obranyschopnost těla přirozenou cestou. Mezi nejoblíbenější lázeňské procedury patří například minerální koupele, saunování a masáže, které pomáhají regenerovat organismus, zlepšují prokrvení a stimulují imunitní systém. Inhalace minerálních vod zase pomáhají čistit dýchací cesty a zvyšují jejich odolnost proti infekcím. Pobyt na čerstvém vzduchu, vyvážená strava a relaxace v klidném prostředí navíc přispívají ke snížení stresu, který imunitu oslabuje. V kombinaci s odbornou péčí a individuálním přístupem je lázeňská terapie ideálním prostředkem pro dlouhodobé zdraví a prevenci onemocnění.

Římské lázně v Mariánských LázníchŘímské lázně v Mariánských Lázních | Léčebné lázně Mariánské Lázně, a. s.

Ensana: spojení tradice a moderní medicíny

Lázeňské hotely Ensana jsou známé díky propojení tradiční lázeňské péče s moderními technologiemi a nejnovějšími medicínskými poznatky. Každý host je pečlivě diagnostikován a na základě jeho zdravotního stavu je sestaven individuální plán procedur a léčby. Tento přístup zajišťuje, že výsledky jsou dlouhodobé a efektivní.

To nejlepší z přírody pro vaše zdraví

Všechny hotely společnosti mají vlastní tým lékařů a zdravotníků a k léčbě využívají především přírodní léčivé zdroje – minerální prameny, slatinu, unikátní přírodní léčivý plyn CO2 a léčivé klima.

Minerální koupele: koupele pomáhají při obtížích pohybového aparátu, kožních onemocněních, artritických obtížích, a dalších.

Léčivé bahno: v Mariánských Lázních se léčivé bahno obvykle skládá ze slatiny a rašeliny, ve formě zábalů se používá k léčbě onemocnění pohybového ústrojí, dýchacího traktu a gynekologických obtíží. Rašelinové obklady se používají jak při kosmetických, tak při léčebných ošetřeních, pomáhají regenerovat pokožku.

Přírodní CO2: přírodní oxid uhličitý, jinak také známý jako Mariin plyn z Mariina pramene, je opravdu jedinečný. Jedná se o mocný léčebný prostředek, který když je injekcí vpraven přímo do svalů a kloubů, ulevuje od fyzické bolesti. Při průniku přes kůži oxid uhličitý také výborně snižuje krevní tlak a zlepšuje krevní oběh. Díky vysoké koncentraci drobných cév v oblasti třísel a stimulačnímu efektu na hormony testosteron a estradiol má CO2 také velmi příznivé účinky na sexuální funkci a pomáhá tlumit příznaky menopauzy.

Léčivé klima: příjemné klima v Mariánských Lázních pozitivně ovlivňuje zdraví a pohodu všech návštěvníků. A čím je místní klima tak jedinečné? Je to především čistý vzduch, stabilní teploty, nízká vlhkost, která je příznivá pro osoby s respiračními problémy a alergiemi, a krásné přírodní prostředí. Nesmíme zapomenout zmínit také pitnou kúru, která spočívá v pravidelném popíjení minerální vody z pramenů. Tyto prameny jsou zvoleny pro své specifické léčivé účinky, které podporují například léčbu respiračních onemocnění nebo pozitivně ovlivňují trávení.

Zpívající fontána, Mariánské LázněZpívající fontána, Mariánské Lázně | Léčebné lázně Mariánské Lázně, a. s.

Kde se ubytovat

Hotely Ensana nabízejí širokou škálu programů zaměřených na podporu zdravého životního stylu, relaxaci, posílení imunity, duševní pohodu a detoxikaci těla.

V rámci speciální akce mohou hosté využít 15 % slevu na vybrané pobytové balíčky, nabídka platí do 17. listopadu 2024.

Jedním z lákavých balíčků je Lázeňský léčebný pobyt ve 4* hotelu Hvězda, ten je navržený pro hosty, kteří bojují se stresem, program jim pomůže v uvolnění a také každodenní stres překonat. Tento program nabízí pobyt na minimálně 7 nocí s polopenzí, 1x lékařskou prohlídku, 2x procedury na osobu denně, volný vstup do Aqua wellness centra v hotelu Hvězda a volný vstup do Premier fitness centra v hotelu Centrální Lázně. Balíček Ubytování se spa a polopenzí v 5* hotelu Nové Lázně nabízí ideální možnost relaxace a regenerace v luxusním prostředí. Při rezervaci minimálně na 2 noci získáte 15 % slevu, ubytování zahrnuje polopenzi, neomezený vstup do Římských lázní, které jsou známé svým historickým a jedinečným prostředím, navíc můžete využít volný vstup do Aqua wellness centra v nedalekém hotelu Hvězda a do Premier fitness centra v hotelu Centrální Lázně.

Slatinný zábalSlatinný zábal | Léčebné lázně Mariánské Lázně, a. s.

Lázně jsou pro každého

Často si mylně myslíme, že lázně jsou určeny pouze starším lidem nebo těm, kteří mají zdravotní problémy. Ve skutečnosti mohou být lázně přínosné pro každého, bez ohledu na věk nebo zdravotní stav. Ať už jste mladí a plní energie, nebo se cítíte unavení ze stresu a shonu každodenního života, lázeňský pobyt vám může přinést významnou psychickou úlevu. Lázeňské procedury vám pomůžou načerpat novou energii, zlepšit fyzickou kondici a snížit psychické napětí. A kromě toho představují lázně ideální místo pro odpočinek a relaxaci. A kdo by nechtěl na chvíli uniknout od každodenního shonu a dopřát si zasloužený relax?

Mariánské Lázně: ideální místo pro zdraví, relaxaci a regeneraci

Mariánské Lázně jsou nejen místem pro ozdravení těla, ale i místem pro relaxaci a klidnou mysl. Krásné parky, kolonády a čistý vzduch vytvářejí ideální prostředí pro odpočinek a regeneraci. Pokud hledáte způsob, jak zlepšit své zdraví a předcházet budoucím problémům, hotely Ensana v Mariánských Lázních jsou tím pravým místem. Nezáleží na věku nebo zdravotním stavu – lázně jsou tu pro každého, kdo si chce dopřát chvíle klidu, péče a zasloužené relaxace. Všechny pobytové balíčky můžete prozkoumat na webových stránkách www.ensanahotels.com