Video placeholder

Tatiana Dyková: V Berlíně mě měli za tajemnou holku z Východu. Neměla jsem důvod opustit českou scénu

Kateřina Boušková

Vracíme se do roku 2003. Vychází kniha Šifra mistra Leonarda, do kin přichází nový animovaný snímek Hledá se Nemo a Tatiana Vilhelmová reprezentuje Českou republiku v Berlíně jako shooting star. Jak na své mladé a hvězdné období vzpomíná? Co ji nejvíce obtěžovalo na společenských akcích a schůzkách s producenty? A proč se rozhodla nejít cestou evropského trhu? To zjistíte v novém díle Retroview.

„Pamatuju si, že jsme točili Odcházení s panem Václavem Havlem a byl velice přísnej na svůj text a my herci jak jsme zvyklí dobře přehazovat slovosledy a někdy si tam prostě dát nějakej svůj výraz a tím, že to byl i teda autor velice takovej, až bych řekla, jako autistickej na ty slova, tak to jsme jako byli všichni hodně překvapený, i takový esa, který v tom hráli, opravdu jako vracel a vyloženě si prostě trval na přesným slovosledu,“ vzpomíná na natáčení Odcházení s Václavem Havlem Tatiana Dyková.

Jak vnímala své začátky na mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně? Jak přistupuje k rolím, které dostává v divadle a ve filmu dnes? A kde se vidí za dalších 21 let? To se dozvíte v novém díle Retroview.